Vaersa invertirà 4,7 milions d’euros en l’automatització de la planta de selecció d’envasos d’Alzira per augmentar-ne el rendiment

Vaersa, empresa pública dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, invertirà 4,7 milions d’euros a l’automatització de la planta de selecció d’envasos d’Alzira. Les obres començaran el novembre del 2023 i està previst que el març del 2024 es realitzin les proves de posada en marxa de la nova línia de selecció.

Segons ha explicat la consellera Isaura Navarro, la planta d’Alzira va ser la primera instal·lació de la Comunitat Valenciana per a la selecció d’envasos lleugers i, per tant, “la que necessitava un impuls econòmic més gran per millorar la seva tecnologia”.

S’espera que amb aquesta important inversió de l’empresa dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica, “s’aconsegueixi un augment significatiu del rendiment fruit de la renovació de les tecnologies i les millors que comportarà la infraestructura , així com aconseguir més eficiència per continuar impulsant l’economia circular”.

De fet, la inversió permetrà augmentar el rendiment de la planta, que assolirà una capacitat de tractament de 8 tones d’envasos a l’hora, davant de les 3 tones a l’hora actuals, així com incrementar l’eficàcia en la selecció d’envasos lleugers, obtenint materials seleccionats reciclables amb més qualitat.

A més, la creixent conscienciació ciutadana en la separació en origen dels residus ha suposat un increment en la recollida d’aquest tipus de residus als contenidors grocs, per la qual cosa s’ha de continuar incrementant el rendiment de les plantes de tractament per absorbir aquests increments de flux .

Per mitjà de la inversió compromesa per Vaersa es persegueix també millorar les condicions laborals, automatitzant la Planta de Selecció d’Envasos Lleugers per reduir esforços i feines repetitives, millorant l’ergonomia i reduint les tasques amb altes exigències físiques, per conseqüentment permetre que les persones que treballen a la planta puguin realitzar treballs amb més qualitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: