Marta Barrachina reclama lideratge, unitat i valentia per alçar la veu i aturar la destrucció d’ocupació al sector ceràmic de Castelló

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, reclama lideratge, unitat i valentia per alçar la veu i aturar la destrucció d’ocupació al sector ceràmic de Castelló.

La líder provincial afirma que la taula de seguiment del pacte de la ceràmica que finalment ha convocat la Diputació per demà dimecres després de mesos de peticions per part del PP, “no pot tornar a quedar en un mer repartiment de pancartes als municipis ceràmics ”.

“Des del PP anirem amb actitud constructiva però ferma en les exigències que necessita la indústria ceràmica. Reivindiquem al Govern els ajuts màxims de fins a 150 milions per empresa”, insisteix Barrachina.

“La ceràmica segueix sense ajudes dos mesos després de l’anunci de Sánchez en la visita a Castelló el 23 de novembre passat. Hem perdut un temps molt valuós en què s’han tancat empreses, 500 treballadors han perdut la feina i més de 13.000 estan afectats per ERTE”, lamenta Barrachina. Per això, la líder del PP de la província de Castelló considera “urgent que la taula de seguiment del pacte per la ceràmica ofereixi una vegada solucions reals”.

“Fa dos mesos que exigim convocar la taula de seguiment del pacte ‘Salvem la Ceràmica’. Hem perdut un temps molt valuós on s’han tancat empreses i milers de famílies s’han trobat en situació d’ERTE pel camí. Els ERTE s’estan convertint en ERO i seguim sense sentir les reivindicacions de Martí i Puig davant del Govern de Sánchez”, lamenta la presidenta provincial del PP.

“Des del PP vam haver d’arribar a sol·licitar convocar un ple extraordinari a la Diputació de Castelló i nombroses peticions perquè Martí no convocava la taula de seguiment del pacte ‘Salvem la Ceràmica’. El sector ceràmic ha qualificat els ajuts anunciats per Sánchez d’insuficients, no se sap ni quan arribaran ni en quines condicions i, a més, han deixat fora els fabricants de fregides i esmalts ceràmics, per això l’abandonament del Govern a la província és total”, explica Barrachina.

“No són les ajudes que necessita Castelló. Les pèrdues al sector ceràmic són de 1.000 milions d’euros, mentre els ajuts anunciats no arriben a 500 milions per a tota la indústria gasintensiva, cosa que significa que els diners es repartiran entre 24 altres activitats que no es dediquen a la rajola, com la indústria del sucre, maó, paper i cartró, acer, vidre o alumini”, afegeix la presidenta provincial del PP.

“Sense ajuts directes contundents és impossible competir en igualtat de condicions amb altres països de la UE. Seguirem veient el tancament de més empreses, segons ha advertit el sector. La indústria ceràmica està a punt del col·lapse i necessita el suport de les institucions. I ho necessita ja”, subratlla la líder provincial del PP.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: