Una nova sessió dels «Desdejunis de Treball Europa 2027» aborda el programa EIC Accelerator per a pimes

La FUE-UJI, a través de la seua Oficina de Projectes Europeus i Internacionals (EuroFUE-UJI), ha presentat als seus Patrons aquest dimecres 16 de desembre de 2020 el programa europeu «EIC Accelerator», en el marc dels Desdejunis de treball Europa 2027, amb la col·laboració de Caixalmassora.

Per a aquesta cita la FUE-UJI ha comptat amb la intervenció de José Vilar, cap del Servei de Projectes Europeus-Àrea de Programes i Serveis Europeus i Difusió Innovació de l’IVACE, i José Luis Perez, director d’R+D+i de Torrescamara.

El Desdejuni ha sigut inaugurat per Modest Fabra, vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació de l’UJI, qui ha ressaltat que «apostar per la tecnologia i el desenvolupament tecnològic afavorirà a les empreses que puguen aprofitar-lo». Després de la inauguració, Carlos Cabrera, president executiu de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI), ha contextualitzat situant el programa EIC Accelerator a l’entorn dels diferents instruments de finançament europeu: «La Unió Europea ofereix suport financer a les petites i mitjanes empreses, tant directament, com a través de programes gestionats per cada Estat membre» i ha indicat que el programa europeu EIC Accelerator, anteriorment anomenat Instrument Pime, es converteix en una d’aquestes imprescindibles eines de finançament.

El programa EIC Accelerator té com a objectiu fer costat a les petites i mitjanes empreses innovadores d’alt risc i alt potencial que desitgen desenvolupar i comercialitzar nous productes, serveis i models comercials. Això mateix ha destacat en la seua intervenció José Vilar, cap del Servei de Projectes Europeus-Àrea de Programes i Serveis Europeus i Difusió Innovació de l’IVACE. «Es tracta d’un instrument valent de la Unió Europea per a apostar per empreses que generen ocupació i creixement europeu» ha destacat.

A continuació, José Luis Pérez, director d’R+D+i de Torrescamara, ha presentat com a cas d’èxit el projecte Digitalia 2, finançat en el marc del programa predecessor a EIC Accelerator, Instrument Pime. Pérez ha assenyalat que «és important que el projecte estiga alineat amb les línies d’exigències de la Unió Europea i globals».

La finalitat última del programa europeu EIC Accelerator és la de donar l’oportunitat a Pimes de portar al mercat productes innovadors que puguen impulsar el creixement econòmic i donar forma a nous mercats o alterar els existents a Europa i a tot el món.

Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, ha moderat el col·loqui en el qual els assistents han plantejat els seus dubtes als ponents. Modest Fabra, vicerector adjunt de Planificació, Coordinació i Comunicació de l’UJI ha clausurat la jornada.

La següent cita del cicle Desdejunis de treball Europa 2027 serà el pròxim 20 de gener, per a presentar el pròxim programa marc europeu d’investigació i innovació Horitzó Europa 2021-2027.

Més informació: http://www.eurofue.com

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: