Oltra destaca el paper de la Ciutat de l’Esperança durant la pandèmia convertint-se en “la casa de moltes persones que no tenen una llar”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat aquest matí les instal·lacions de la Ciutat de l’Esperança, a Aldaia, on ha destacat el seu paper durant la pandèmia, especialment en el confinament, quan “es va convertir en la casa de molta gent que no tenia una llar en què estar “.

Oltra ha assenyalat que aquesta visita s’emmarca dins de la feina en comú que realitza la conselleria amb les entitats dedicades a l’atenció a les persones més vulnerables “que el confinamento va truncar i que ara hem reprès”.

Aquest retard ha permès posar en valor la feina que realitza la Ciutat de l’Esperança per atendre les persones en situació de risc d’exclusió, i en concret el realitzat des de l’inici de la crisi per la COVID-19, “que va ser determinant a l’hora de poder acollir gent que era al carrer en un moment en què no es podia ser-hi “.

Durant la seva visita, han tractat sobre els plans de futur i les convocatòries públiques d’ajudes de la Generalitat per donar suport als projectes d’intervenció psicosocial per a persones en situació d’exclusió social i, en concret, “sobre la línia de l’0,7% de l’IRPF de l’exercici 2020 que es troba actualment en fase de baremació per part dels tècnics “.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat “l’esforç que està realitzant la Generalitat en matèria d’acció comunitària, passant en cinc anys de destinar 1,1 milions d’euros als 3,5 milions d’euros actuals, és a dir, en cinc anys hem triplicat el pressupost de les subvencions que es destinen a atendre les iniciatives relacionades amb l’àmbit de l’exclusió social, des de persones sense sostre a migrants o persones en situacions econòmiques molt precàries “.

A més, durant la visita han tractat sobre les possibilitats que ofereix la Ciutat de l’Esperança dins el pla de la Generalitat per reorganitzar els diferents centres d’acollida de forma especialitzada.

Així, ha apuntat que la Ciutat de l’Esperança, amb més de 60.000 metres quadrats, compta amb un gran espai per a “especialitzar els itineraris d’inclusió, que és l’objectiu que compartim tant la Generalitat com el centre”.

“L’objectiu és que la gent que ho necessita passi per aquí de manera temporal, on se’ls ajuda a través d’itineraris sociolaborals d’inclusió a construir el seu projecte de vida independent i autònom, que és el que totes les persones volen aconseguir” .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: