Un total de 670 persones amb diversitat funcional han participat en les activitats i les vacances estivals organitzades per l’IVASS

Un total de 670 persones amb diversitat funcional i problemes de salut mental han participat en les activitats i vacances estivals organitzades per l’IVASS (Institut Valencià de Serveis Socials), organisme dependent de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa de vacances de l’IVASS s’ha reprès durant els mesos de juliol i agost després de dos anys suspès a causa de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19.

El director general de l’IVASS, Ramón Orozo, ha assenyalat que els mesos d’estiu s’ha incrementat l’activitat en oci inclusiu que es desenvolupa durant tot l’any, prioritzant la participació de les persones usuàries de centres residencials i habitatges tutelats en sortides inclusives a diferents localitats de la Comunitat Valenciana, on poden gaudir del temps d’oci estival”.

Per això, s’ha comptat amb el suport d’un servei de dinamitzadors, que ha permès ampliar tant les hores de les activitats i els serveis organitzats com el nombre de professionals que atenen i acompanyen les persones usuàries. Per al finançament d’aquestes activitats, l’IVASS ha destinat 550.077 euros.

Ramón Orozco ha destacat que, una vegada més, “la iniciativa ha comptat amb una gran acceptació per part de les persones usuàries”, que poden gaudir de l’època estival bé amb estades a hotels durant deu dies, o bé amb activitats d’oci i temps lliure als mateixos centres ia través de sortides d’anada i tornada en una mateixa jornada.

Per modalitats, un total de 167 persones usuàries han participat en desplaçaments als diferents hotels i albergs de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, amb la presència de 113 coordinadors i monitors de suport per atendre totes les necessitats. Per al finançament d’aquestes estades, l’IVASS ha destinat 353.842 euros.

D’altra banda, la modalitat d’oci el mateix dia ha beneficiat un total de 503 persones que han tingut 29 coordinadors i personal de suport. En aquest cas, limport puja a la quantitat de 196.235 euros.

Les activitats de lleure inclusiu planificades s’han realitzat principalment a llocs accessibles ia prop de rius, piscines i platges. Dins les activitats programades, les persones usuàries han assistit a concerts i han visitat museus, pistes de bitlles, cinemes i parcs temàtics. En tot moment s’ha fomentat la seva participació a les festes populars dels municipis valencians on s’ubiquen els centres de IVASS.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: