La reforma del centre de salut de Moncada augmenta en 10 les consultes i permetrà les visites d’especialistes

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha destacat que l’ampliació i la reforma del centre de salut de Moncada ha suposat una inversió de 561.948 euros i ha permès incorporar deu noves consultes.

En concret, a la primera planta, el centre disposa de 8 noves consultes (5 mèdiques i 3 d’infermeria); ia la planta baixa, el servei d’urgències actual augmenta en 2 el nombre de consultes (vitals i d’infermeria); a més de millorar la sala d’extraccions i cures (que també en canvia la ubicació), les sales d’espera, l’accés al centre i la seva eficiència energètica.

El titular de Sanitat ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la visita al centre de salut, després de la reunió amb l’alcaldessa, Amparo Orts. A la visita també hi han assistit la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, els directors generals d’Assistència Sanitària i Alta Tecnologia, Infraestructura i Inversions, Mariam García Layunta i Jaime Peris, respectivament; així com la directora territorial de Sanitat a València, Maite Cardona, la gerent del departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria, Maria Jesús Arilla i altres membres de l’equip directiu.

D’aquesta manera, el centre ha ampliat en més de 400 metres quadrats la seva superfície total construïda, passant de 1.674,70 m2 fins als 2.078,75 m2, fet que suposa un increment del 25%.

Intervenció demanada per l’increment de la població

Miguel Mínguez també ha ressaltat que “aquesta intervenció era demandada des de fa temps, ja que la població de Moncada ha tingut un important increment associat a les noves zones urbanitzades del municipi”.

Així mateix, ha continuat el Conseller, aquest centre disposa d’Atenció Continuada per atendre les urgències durant les 24 hores i atén, a més de la població adscrita, població d’altres localitats properes com Massarrochos o Alfara del Patriarca.

En aquest sentit, Miguel Mínguez ha explicat que l‟obra s‟ha executat per fases, compatibilitzant-la amb la prestació assistencial.

La plantilla que treballa en aquest centre de salut està integrada per 58 persones i amb les noves places estructurals programades per Sanitat s’ha augmentat en 5 professionals més.

Reconversió al Centre de Salut Integrat

Finalment, el titular de Sanitat ha anunciat que, aprofitant la reforma, el centre incorporarà consultes d’especialitzada com a rehabilitació, traumatologia i cirurgia; i en una segona fase oftalmologia i otorinolaringologia.

A més, el departament ha elaborat un Pla Funcional per reconvertir el Centre de Salut de Moncada a Centre de Salut Integrat (CSI). Amb això, el nou CSI de Moncada atendrà en un futur noves consultes d´especialista i comptarà amb cirurgia menor i radiologia.

D’aquesta manera, prestarà atenció a les poblacions de Moncada, apropant l’atenció especialitzada als seus habitants, i Bétera (60.000 SIP aproximadament), descongestionant així el CSI de Burjassot, ja que els habitants d’aquesta població ja no hauran de rebre atenció en aquest centre.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: