Turisme promociona l’oferta turística de la Comunitat Valenciana a la fira IFTM Top Resa de París

Turisme Comunitat Valenciana promociona la Comunitat Valenciana a la fira IFTM Top Resa de París, l’esdeveniment de referència del sector turístic del mercat francès.

Es tracta d’un certamen estrictament professional que se celebra del 20 al 23 de setembre i que reuneix a la capital francesa professionals del sector a nivell internacional per trobar-se, negociar i entendre les evolucions del sector.

L’oferta turística de la Comunitat està representada a l’expositor de Turespaña, a fi d’afavorir la comercialització i difusió de la destinació. En aquesta edició del certamen, Turisme CV compta amb cinc taulells on hi ha representades les marques turístiques de Visit València, València Turisme, Visit Benidorm; a més dels municipis d’Elx, Guardamar del Segura, Calp i El Campello.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “aquest certamen està considerat com el més important del país veí, i assistim amb un objectiu clar, incrementar, però sobretot mantenir, les xifres de creixement del mercat francès, que el 2022 fins i tot ha aconseguit superar les xifres del 2019 en algunes zones turístiques”.

Colomer ha recordat que “durant el temps de pandèmia, França es va convertir al nostre principal mercat emissor de turistes estrangers, i durant aquest any, ha tornat a la segona posició amb un 16,4% de quota, amb 770.695 turistes francesos que han visitat la Comunitat de gener a juliol de 2022”.

El titular de Turisme ha volgut posar èmfasi que “es tracta d´un mercat emissor estratègic per al nostre territori, que valora el nostre estil de vida, la nostra cultura i la nostra oferta de sol i platja”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana té molt a oferir a un mercat molt receptiu, amb una estada mitjana llarga, que supera els 10 dies i amb una despesa mitjana que, durant aquest any, ha augmentat en prop de 9 punts percentuals”.

Turistes francesos a la Comunitat Valenciana el 2022

Segons les darreres dades de l’INE publicades i referents a l’acumulat del 2022, de gener a juliol, es mostra la recuperació del mercat francès a la Comunitat Valenciana, amb un increment del 154,3% de turistes, encara que a nivell global, no arriba a assolir les xifres del 2019.

Així mateix, les enquestes docupació a loferta indiquen un increment en totes les tipologies, destacant la variació interanual del nombre de pernoctacions en hotels (139,7%). Per zones, a la província de València la recuperació és positiva, tant interanualment (125,2%) com respecte al 2019 (1,8%).

Les mateixes dades mostren que durant els set primers mesos del 2022, el turista francès ha fet una estada mitjana de 10,5 dies, ha gastat un 8,7% més en el viatge i la despesa mitjana diària ha pujat un 11%.

El turista francès que va visitar la Comunitat Valenciana entre gener i juliol del 2022 es va allotjar en hotels (27,3%), en habitatge de familiars i amics (30,4%), en segona residència (18%) i en habitatge de lloguer (19,6%).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: