Miguel Mínguez anuncia la licitació per 7 milions d’euros de les obres del nou centre de salut Garbinet d’Alacant

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública publica aquest dissabte a la plataforma de contractació la licitació de les obres de construcció del nou centre de salut Garbinet, el pressupost base de licitació del qual és de 6.996.494,29 euros i el termini d’execució previst del qual és de 18 mesos.

El nou centre de salut Garbinet oferirà cobertura d’Atenció Primària en un edifici situat al carrer Médico Vicente Reyes d’Alacant a un total de 15.000 habitants, tot i que, segons explica el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, “estarà dimensionat per a una població futura d’uns 20.000, pertanyent al departament de Salut de Sant Joan d’Alacant”.

La superfície construïda estimada del nou centre serà duns 2.900 metres quadrats, amb un edifici a desenvolupar en tres plantes, i inclourà la dotació de 29 places daparcament en superfície.

D’aquesta manera, a la planta baixa, el nou centre disposarà de Punt d’Atenció Sanitària (PAS) per a l’atenció continuada de les urgències d’Atenció Primària, que inclourà box de parades, sala d’observació, dues consultes mèdiques i dues d’infermeria, així com àrea d’extraccions i tractaments (sala d’extraccions amb 4 llocs i 2 boxes, sala de tractaments i proves diagnòstiques, box de parades/sala d’observació i 2 boxes d’observació).

La planta baixa també acollirà, mitjançant accés independent, àrea de recepció i àrea administrativa (amb despatxos, sala de reunions/bibilioteca), magatzem de farmàcia i subministraments, zona d’estar i descans de personal i, dins la dotació de places d’aparcament esmentada, zona de pàrquing per a vehicles amb conductor per a domicilis.

Per la seva banda, a la primera planta, s’ubicarà l’àrea de Medicina de Família (amb 8 consultes de Medicina de Família i 6 consultes d’Infermeria), àrea de Pediatria (amb 2 consultes de Pediatria i 2 consultes d’Infermeria), àrea de Atenció a la Dona (amb consulta de comare i sala d’educació per a la salut), àrea d’Odontologia Preventiva (amb consulta d’Odontologia i consulta d’Higiene Bucodental) i despatx de treballador social.

Pel que fa a la segona planta, acollirà la Unitat de Rehabilitació bàsica (amb consulta de Fisioteràpia, 3 boxes de rehabilitació i gimnàs).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: