Dos estudis de la UV i la Miguel Hernández revelen que la província d’Alacant és la que té més tolerància envers la prostitució i és la que concentra més nombre de bordells

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assenyalat que dos estudis elaborats per la Universitat de València i la Miguel Hernández d’Elx en el marc del Fòrum Valencià per a l’Abolició de la Prostitució revelen que la província d’Alacant ‒a més de ser la que més prostíbuls concentra de les tres– és on la seva població té més tolerància cap a aquesta forma de violència de gènere.

Així ho ha explicat la consellera en la seva intervenció a les II Jornades contra la Tracta i Explotació Sexual de Dones, Nenes i Nens que s’ha celebrat aquest dimecres al Centre de Congressos d’Elx.

Bravo ha posat èmfasi en les dades sobre la incidència de la prostitució a la província d’Alacant que han estat revelats pels estudis encarregats per la Conselleria a les universitats de València i Elx en el marc del Fòrum Valencià per l’Abolició de la Prostitució.

La consellera ha lamentat que la tolerància envers la prostitució és sensiblement més gran a la província d’Alacant: el 53% davant la mitjana autonòmica que és del 39% segons conclou l’estudi elaborat per la Universitat Miguel Hernández de la capital il·licitana.

Per la seva banda, l’informe de la Universitat de València revelava que les comarques de la Marina Alta i el Baix Segura constitueixen autèntiques “rutes del sexe” per la quantitat de clubs de contactes que aglutinen. De fet, dels 164 establiments identificats el 2021 com a llocs on es prostituïa dones, 74 estaven a la província d’Alacant, 73 a la de València –amb una població un 72% major– i 17 a la de Castelló. A això cal unir la gran concentració d’anuncis a Internet de pisos on s’exerceix la prostitució que s’ubiquen als centres urbans de Benidorm i la capital alacantina.

Per lluitar contra tot això, la consellera ha explicat que iniciatives com l´elaboració d´un model d´ordenança abolicionista que s´ha posat a disposició dels ajuntaments està sent “un projecte reeixit” que està sent tramitat per moltes corporacions locals. Aquesta ordenança inclou entre altres mesures, sancions als demandants de sexe pagat –els puters– que poden assolir els 3.000 euros.

Per a la consellera, la idea principal que persegueix l’ordenança abolicionista “és la sanció de la demanda” perquè “la prostitució existeix perquè hi ha homes disposats a pagar per sexe amb dones que consideren pura mercaderia”. A més, l’ordenança no només preveu la sanció als clients, sinó també a aquells que afavoreixin, intermediïn o publicitin la prostitució.

Tot i això, Bravo ha destacat que l’ordenança “va més enllà de la sanció als puters” perquè “incorpora també l’obligació per part dels ajuntaments de posar en marxa un pla integral per ajudar les dones a poder construir un projecte de vida digne. I en això també estem treballant ara”.

“La Valenciana és l´única comunitat autònoma que està liderant ara mateix a Espanya una estratègia determinant per a l´abolició de la prostitució”, ha dit Gabriela Bravo. Un objectiu per al qual, una vegada més, ha exigit “una llei integral estatal”. Tot i això, “mentre aquesta llei arriba, la Generalitat seguirà treballant a través de les reformes que hem posat en marxa com la de la Llei d’Espectacles o la de la Llei de Carreteres perquè sigui la primera comunitat autònoma lliure de prostitució”, ha conclòs.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: