Turisme Comunitat Valenciana supera l’emissió de 30.000 bons a través del programa ‘Viatgem CV’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat “hem emès avui 1.000 nous bons de el programa ‘Viatgem CV’, i ja hem superat els 30.000 bons emesos des de la posada en marxa d’aquest programa”.

Colomer ha incidit en què el programa de el bo viatge ‘Viatgem CV’ “el activem per estimular la demanda, coincidint a més en un moment en què la demanda internacional està molt complicada i el turisme nacional és inexistent pels tancaments perimetrals”, per això ha ressaltat que “a través d’aquest bo viatge vam impulsar el turisme entre els mateixos residents de la Comunitat, que està funcionant raonablement bé i té vocació de perdurar en 2022”.

Pel que fa a l’ocupació a la Setmana Santa a la Comunitat Valenciana, Colomer ha explicat que “està emmarcada en la valoració que tenim de el primer semestre d’aquest any, que és d’uns mesos de molta complicació per al sector turístic”, però, ha assenyalat que “la part positiva que hem observat aquests dies és que la gent, a la mínima que té l’oportunitat, mostra la ganes de viatjar”.

Pel que fa a les xifres, Colomer ha assenyalat que, segons les previsions de Turisme, “l’ocupació a l’interior de la Comunitat se situa en un 60% d’ocupació, mentre que al litoral, amb una obertura de l’30% o 40% de l’oferta hotelera, tenim un pronòstic d’un 50% per aquesta Setmana Santa “.

Colomer ha recordat que “estem en un any molt complicat, hem passat un primer semestre, on s’inclou la Pasqua, molt complicat”, i ha apuntat a el segon semestre del 2021 per al “ressorgir de l’turisme, sempre a l’compàs de la situació sanitària i de el ritme de vacunació “.

Així mateix, el titular de Turisme ha incidit que “el món post COVID necessitarà el turisme com una escapatòria i una teràpia col·lectiva per superar el desastre que vivim”.

Visita a Orpesa de Mar

Francesc Colomer ha visitat Orpesa de Mar, on ha mantingut una trobada amb l’alcaldessa, María Jiménez, per conèixer les noves actuacions que l’Ajuntament ha impulsat en matèria turística i que compten amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Colomer ha començat la visita a la localitat d’Orpesa en la Tourist Info de la platja de la Concha, acompanyat per l’alcaldessa de la localitat, i ha recorregut el passeig marítim fins arribar a l’alçada de el nou gronxador de bamboo instal·lat en l’aigua i pioner a Espanya ia la Comunitat Valenciana.

María Jiménez ha agraït la visita de Colomer i ha ressaltat que “som el primer municipi costaner que instal un gronxador al mar, i en aquesta època actual de les xarxes socials, aquesta instal·lació és una campanya d’imatge i de màrqueting per vendre el nostre municipi turístic “.

Per la seva banda, Francesc Colomer ha agraït l’esforç d’Orpesa “per ser hospitalària i sorprendre cada any a l’turista que ve de fora” i ha destacat que “en el món de les xarxes socials aquesta idea de l’gronxador d’Orpesa ve a sumar”.

A més, ha destacat “el treball de l’Ajuntament d’Orpesa per a ser una Destinació Turística Intel·ligent, trobant-se ja en la fase 3 de l’protocol”. En aquest sentit, Colomer ha explicat la importància d’impulsar la intel·ligència turística en les destinacions, ja que “cada dia el turista és més tecnològic i pren decisions abans, durant i després de l’experiència turística a través d’un dispositiu electrònic”.

Colomer també ha celebrat “l’avanç d’Orpesa per a ser reconeguda com a municipi turístic dins el nou Decret de l’Estatut d’el Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, que per primera vegada no només es fixa en criteris quantitatius de nombre de turistes i allotjaments, sinó que també es fixa en altres criteris proactius d’estratègia turística d’un òrgan de governança juntament amb el sector “.

El responsable de Turisme ha explicat que entre aquests criteris es troben els plans d’hospitalitat, els plans de formació de capital humà, la lluita contra l’intrusisme i la competència deslleial, la intel·ligència turística, la sostenibilitat turística a més de la subscripció de el Codi Ètic del turisme valencià.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: