Turisme Comunitat Valenciana impulsarà una nova ‘Campanya de Turisme Responsable i Sostenible’ el 2023

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit al Centre de Turisme (CdT) de València, la reunió del Comitè d’Ètica del Turisme, l’òrgan consultiu encarregat d’impulsar la implementació del Codi Ètic del Turisme Valencià, i que neix després la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana.

Una trobada en què s’ha acordat impulsar la nova ‘Campanya de Turisme Responsable i Sostenible’, que es llançarà a principis del proper any 2023. Colomer ha anunciat que “amb aquesta nova iniciativa volem reforçar el posicionament de la Comunitat Valenciana com a destinació turística de qualitat, sostenible i responsable”.

La nova campanya comptarà amb una inversió total de 4.920.000 euros i una vigència d’un any, renovable a una altra anualitat, i anirà adreçada tant a visitants com a empreses i entitats turístiques de les tres províncies.

Amb això, es pretén, per una banda, “sensibilitzar els turistes que visiten la Comunitat en la realització d’un consum turístic que contribueixi a la sostenibilitat de l’activitat turística”, ha afegit Colomer.

D’altra banda, ha incidit que l’objectiu és “implicar les empreses, entitats i destinacions turístiques en la sensibilització en aquesta matèria i involucrar el visitant perquè visqui l’experiència turística des del respecte a la Comunitat Valenciana, al seu medi ambient, a la seva cultura i gent”.

El president de Turisme ha posat èmfasi que aquesta nova campanya persegueix que “l’activitat turística pugui continuar evolucionant de manera responsable reduint la seva empremta, amb missatges en què es faci copartícip el visitant de les accions que les administracions, entitats i empreses ja realitzen en aquesta tasca”.

A més, ha argumentat que es pretén animar tots aquests actors a “fomentar i incidir en actuacions que permetin un creixement sostenible i responsable al nostre destí”. Colomer s’ha mostrat així, una vegada més, partidari de “reorientar i intensificar aquests valors humans a partir dels quals es construeix la indústria turística que volem”.

A la reunió hi han assistit també el director general de Turisme, Herick Campos; representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), dassociacions turístiques empresarials, de sindicats, universitats així com de lAssociació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU).

Codi Ètic del Turisme Valencià

El Comitè d’Ètica també ha valorat els resultats del diagnòstic de situació de la implantació del Codi Ètic del Turisme Valencià, en què s’han avaluat prop de dues mil empreses adherides per identificar les bones pràctiques del sector i estimar el grau de compliment .

Segons ha detallat Colomer, “després d´aquesta primera aproximació, hem detectat que va creixent l´afecció pels valors de la sostenibilitat, de la formació, l´economia circular i el tractament de residus, entre d´altres”. Tot això, alineat a més amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb l’estratègia i el model turístic de Turisme.

Cal recordar que el Codi Ètic del Turisme Valencià (CETV) va ser aprovat en la darrera reunió del Comitè i actualment en formen part prop de 1.900 empreses.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: