Agricultura celebra la sentència del TSJ que avala el dret del cava valencià a fer servir el terme ‘Requena’ en la comercialització dels seus escumosos

La Generalitat expressa la seua “satisfacció” davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Madrid que reconeix el dret que assisteix els elaboradors valencià de cava a usar el nom del terme municipal de Requena en la comercialització dels seus escumosos.

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa de l’alt tribunal estima el recurs presentat per la Generalitat i l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena contra la pretensió del consell regulador de la Denominació d’Origen (DO) Cava, avalada per una resolució del Ministeri d’Agricultura, d’impedir als escumosos elaborats al municipi de Requena l’ús d’aquesta identificació del seu origen.

La raó fonamental que esgrimien es basa en el suposat risc de confusió que pot induir la seva feina a causa de l’existència de vins emparats pel consell regulador de la Denominació d’Origen Utiel-Requena que ja fan servir aquest nom a les ampolles.

Tot i això, el TSJ de Madrid desmunta de manera rotunda aquesta tesi i assenyala que aquesta coincidència és acceptada de mutu acord pels elaboradors del cava de Requena i per la DO Utiel-Requena sense que s’hagi produït cap problema.

Encara més, el tribunal destaca de manera explícita “la coexistència pacífica” entre els caves de Requena i els vins d’Utiel-Requena durant gairebé 40 anys “amb l’aquiescència dels responsables per vetllar per la qualitat dels productes i la protecció dels consumidors”.

Tant és així que la sala del tribunal conclou afirmant que el reconeixement de Requena per designar aquesta zona de producció de cava “és l’única opció acceptable en Dret”.

La consellera dʻAgricultura, Isaura Navarro, ha assenyalat que “es tracta dʻun gran èxit que ens permet seguir creixent en la promoció del cava de gran qualitat de Requena, la nostra marca de proximitat”. Així mateix, Navarro ha celebrat aquesta notícia perquè “esperem que sigui un revulsiu més de cara a la seva promoció en dates tan assenyalades com les festes de Nadal, que se sumarà a l’acte promocional que ja vam fer la setmana passada amb el 8è Brindis del Cava de Requena ”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: