Turisme Comunitat Valenciana i VisitElche signen un conveni per potenciar la imatge turística de la ciutat

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de VisitElche, Carles Molina, han signat a Elx un conveni per potenciar la promoció turística de la ciutat d’Elx durant 2020.

A través d’aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana destina 130.000 euros perquè VisitElche dugui a terme diverses actuacions per fomentar la imatge de la ciutat d’Elx com a referent en el turisme cultural i urbà.

Francesc Colomer ha recalcat “que el primer any que signem aquest conveni, ja vam dir que tenia la intenció de perdurar i de cronificar, per establir una aliança ferma entre la Generalitat i la ciutat d’Elx pels seus atributs i valors turístics”, i que ” tenim contemplat tornar a impulsar aquest conveni “.

Colomer ha posat èmfasi que “aquest és un any que requereix ubicar tota la nostra sensibilitat en el teixit productiu”, i ha explicat que “quan això passi, el turisme tornarà a ser locomotora i per això hem de tornar millors i units, formant equip” .

Per la seva banda, president de VisitElche, Carles Molina, ha recalcat que “Turisme Comunitat Valenciana sempre està a la banda de turisme d’Elx” i ha recordat que en data recent es va signar també un altre conveni per a la creació d’un nou CdT a la localitat.

‘Per Tornar a Volver. Receptes per a la recuperació ‘

Francesc Colomer ha participat juntament amb el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, a la cloenda de la jornada ‘Per Tornar a Volver. Receptes per a la recuperació ‘, que impulsa Alacant Gastronòmica en IFA i on els han lliurat un davantal d’honor.

Aquesta jornada té com a tema central la reflexió i recerca de receptes per a la recuperació de l’hostaleria i el turisme des de la posada en valor de la gastronomia de la Costa Blanca, el turisme gastronòmic i els productes autòctons de qualitat.

La jornada s’emmarca en les accions que la Institució Firal Alacantina (IFA) realitza a través de l’conveni de col·laboració amb Turisme CV per donar suport a accions de foment de turisme gastronòmic durant 2020.

En la cloenda, Colomer ha ressaltat el paper que ha exercit el sector hostaler durant aquest any i ha destacat que “ha sabut liderar una capacitat d’altruisme i solidaritat difícil d’imaginar, però que ha demostrat la veritable cara dels que es dediquen a fer feliços als altres cada dia “.

A més, el responsable de Turisme ha assenyalat que “l’any 2020 quedarà en el record com un desastre i una tragèdia, però podem sortir reforçats si així ho volem i tornar a brindar el 2021 en els nostres bars de sempre, on ens estaran esperant grans professionals per seguir compartint saviesa i felicitat “.

Per això, ha recalcat que “hem de seguir fent coses traslladant, en la mesura del possible, un missatge de seguretat” i ha afegit que “hem de seguir construint marca i reputació”.

La jornada ha comptat amb les aportacions de persones expertes de l’àmbit de l’economia com Emilio Ontiveros i Emilio Duró; professionals de l’turisme i la gastronomia com Ferran Adrià, Quique Dacosta, Paco Torreblanca, Joan Moll (Grup Robuchon) o Marián Martínez (El Glorieta d’Amós); empresariat i representants sectorials de la Comunitat Valenciana com Joan Baptista Riera, Toni Major, Maria de la Mar Valera, César Anca, Tony Pérez o Dolors Pérez, a més d’escriptors, escriptores i periodistes com Paco Sanguino, Martín Sanz, Jorge Fauró o Sants Ruiz.

El sector de la producció agroalimentària també ha estat present a través d’un taller d’experiències moderat pel director general de Desenvolupament Rural, David Torres, amb la participació dels consells reguladors DO del Raïm Embossat de l’Vinalopó i el Torró de Xixona i Alacant .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: