La Generalitat llança una campanya per preservar la seguretat de les persones grans a Internet

La Generalitat llançarà des d’aquest dimarts a través del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), una campanya per preservar la seguretat de les persones grans a Internet, amb consells pràctics sobre l’ús segur de dispositius i xarxes socials.

La campanya ‘Els nostres majors segurs a la xarxa’ està composta per missatges dirigits a la gent gran i als seus familiars i amistats, amb els quals es persegueix conscienciar sobre les amenaces i riscos que corren a Internet i les pràctiques que els poden ser útils per preservar seva seguretat en l’ús de dispositius i tecnologies.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha destacat que, “des de la declaració de l’estat d’alarma, els nostres grans han anat intensificant la seva relació amb les tecnologies i Internet, ja que aquesta via s’ha convertit , en alguns casos, en l’única que els permet mantenir la relació amb els seus familiars i amics “.

“Els smartphones, les tauletes i els ordinadors, fins i tot, han entrat o entraran aquest Nadal per primera vegada en algunes cases per alleujar el distanciament d’aquest col·lectiu de la resta de la societat, de manera que tenim la responsabilitat de ajudar-los i ensenyar-los a protegir-se” , ha continuat.

El director general de TIC ha recordat que “aquest any les festes seran diferents i difícils per a alguns dels nostres majors, de manera que CSIRT-CV ha volgut aportar el seu granet de sorra amb una campanya específica per a ells i per al seu entorn més proper , per tal que, entre tots, ajudem a crear hàbits i pràctiques segures que augmentin la confiança en Internet i els protegeixin quan fan una trucada de vídeo, compres en línia o utilitzen les xarxes socials “.

Des de demà i fins a final d’any, CSIRT-CV publicarà una sèrie de consells i explicacions senzilles, amb el hashtag #CiberseguridadParaMayores, a les xarxes socials Facebook (http://www.facebook.com/Csirtcv) i Twitter (twitter.com / CSIRTCV) i al portal web dedicat a la conscienciació en ciberseguretat Conciencia’T (concienciat.gva.es).

García Duarte ha posat èmfasi que “cal que tots comprenguem que la ciberseguretat és fonamental per a la gent gran i que la ciberdeliqüència està molt present en les seves vides, encara que no la perceben, per la qual cosa corren riscos sense saber-ho i cal donar-los eines per la seva protecció “.

Amb aquesta finalitat, la campanya inclou consells i cursos ràpids relatius a la gestió de contrasenyes, les compres per Internet, les videotrucades, l’ús de dispositius i de xarxes socials, els antivirus, l’ús de wi-fi públiques o com identificar una possible estafa, un frau o una notícia falsa (fake news).

Tasca de conscienciació

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana és un organisme dependent de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), que s’ha consolidat com a peça indispensable per a la conscienciació en ciberseguretat en la societat valenciana i per a la seguretat corporativa de la Generalitat.

La campanya forma part de el Pla Valencià de Capacitació en Ciberseguretat, que està cofinançat per la Unió Europea, a través de el Programa Operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

A més, és part de la intensa activitat de difusió i conscienciació que realitza el centre des de la seva pàgina web (www.csirtcv.gva.es), el portal de Conciencia’T i les seves xarxes socials, des d’on ofereix una àmplia varietat de continguts, destinats a informar i conscienciar sobre els perills d’Internet i de el mal ús de la tecnologia.

CSIRT-CV llança al llarg de l’any diferents campanyes de conscienciació, algunes d’elles periòdiques, sobre diversos temes com la “cibervuelta a l’escola”, els fraus digitals, l’ús segur de WhatsApp, la seguretat de dispositius IOT (Internet de les Coses ) o les notícies falses.

A més, disposa d’una oferta formativa específica, composta per prop d’una vintena de cursos i microcursos, que la ciutadania pot realitzar, de manera gratuïta, a la plataforma de formació on-line SAPS de la Generalitat. D’aquesta formació i de la resta d’accions de el Pla Valencià de Capacitació en Ciberseguretat ja s’han beneficiat més de 70.000 persones.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: