Turisme Comunitat Valenciana declara les Festes de Moros i Cristians San Blas d’Alacant d’Interès Turístic Autonòmic

Turisme Comunitat Valenciana ha declarat les ‘Festes de Moros i Cristians Sant Blai’ d’Alacant d’Interès Turístic Autonòmic, segons la resolució signada pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i que s’ha publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat valenciana.

La sol·licitud va ser presentada el passat 31 de març per part de l’Associació de Comparses de Moros i Cristians de Sant Blai a la Direcció General de Turisme i, després de l’estudi de la documentació que consta a l’expedient, la concessió de la distinció esmentada ha resolt favorablement.

Es tracta d’un distintiu que Turisme concedeix a les festes, sempre que aquestes ofereixin una rellevància especial des del punt de vista turístic i suposin una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

El secretari autonòmic de Turisme Francesc Colomer, ha felicitat tota la ciutat d’Alacant i ha destacat que “és el resultat de l´esforç col·lectiu en la defensa d´uns valors lligats a la tradició, a la música ia la cultura”.

Per Colomer la Festa dels Moros i Cristians de Sant Blai d’Alacant “no només fascina els alacantins, sinó que és capaç d’atrapar turistes i visitants de tota la Comunitat Valenciana” i, en aquesta línia, ha recalcat que “el destí compta amb un atractiu més que contribueix a la recerca de la singularitat i accentuar allò que ens fa més autèntics”.

Així mateix, el titular de Turisme ha recordat que aquesta distinció atorga a la festa la possibilitat d’accedir d’aquí a cinc anys, al reconeixement de Festa d’Interès Turístic Nacional, que atorga la Secretària d’Estat.

Les festes dels Moros i Cristians de Sant Blai d’Alacant se celebren la segona setmana de juliol i, entre els seus actes més importants, destaquen la desfilada amb escombres a la Nit de l’Olla, els batejos festers als nens, la entrada de bandes de música i les ambaixades Mora i Cristiana amb parets d’arcabusseria.

Aquesta declaració s’emmarca sota el Decret 119/2006, del 28 de juliol, del Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interès turístic de la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta distinció dels Moros i Cristians d’Alacant, la Comunitat Valenciana compta amb 77 festes d’Interès Turístic Autonòmic, a les quals se sumen les 106 festes d’Interès Turístic Provincial i les 198 d’Interès Turístic Local, segons el registre de Festes Declarades de Turisme CV. Totes elles es poden consultar a través del següent enllaç: https://presidencia.gva.es/es/web/turisme/declaracions-interes-turistic

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: