El centre Europe Direct de la Diputació de Castelló desmentix les fake news sobre l’UE en un taller virtual

El Centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha programat, en col·laboració amb altres centres homòlegs, el webinar #UERadarBulos amb l’objectiu de donar a conéixer ferramentes de verificació d’informacions sobre els organismes oficials de la Unió Europea. Aquest taller virtual tindrà lloc el pròxim dijous 25 de febrer, en horari de 16 a 17 hores, i està dirigit a persones de totes les edats, especialment a estudiants i professionals del camp de la comunicació.

El diputat provincial d’internacionalització, Pau Ferrando, ha explicat que, en l’actualitat, «la ciutadania està sobreexposada a informacions, provinents majoritàriament de les xarxes socials i mitjans digitals, que generen estats d’opinió contradictoris i enganyosos». Per aquest motiu, «considerem que cal donar valor a les fonts oficials i saber com contrastar dades i fets per a protegir així el dret a la informació, imprescindible per mantenir sana la democràcia i la participació».

Amb aquesta finalitat, el taller comptarà amb les intervencions de María Eugenia de la Rosa, en representació de la Comissió Europea a l’Estat espanyol, i d’Andrés Jiménez, de Maldita.es, mitjà especialitzat en tècniques de verificació d’informacions.

Per saber-ne més i realitzar inscripcions, poden visitar el següent enllaç al lloc web del centre Europe Direct de Castelló: https://europedirectcs.dipcas.es/es/acontecimientos/public/ver?id=38

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: