Transició Ecològica renova l’acord amb Heineken Espanya per a la millora del Barranc del Poyo, a l’Albufera

La Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica ha renovat l’acord de col·laboració amb HEINEKEN Espanya durant quatre anys més, a fi de mantenir el desenvolupament del “Projecte Albufera”, que contempla la millora ambiental del Barranc del Poyo, que desemboca a l’aiguamoll, al seu pas per Quart de Poblet.

La consellera Mireia Mollà i la directora de Relacions Corporatives i Sostenibilitat de l´empresa cervesera, Carmen Ponce, han subscrit l´acord marc que prorroga les intervencions ambientals al´Albufera a través d´una inversió de 400.000 euros.

Mollà ha destacat el “necessari compromís empresarial per conciliar l’activitat econòmica assentada al territori amb un model productiu sostenible i de valor afegit per a la Comunitat Valenciana, a través d’un full de ruta que reflecteixi accions en positiu sobre l’entorn de què formen part ”.

La iniciativa manté així els treballs d’eliminació de canya invasora i de regeneració del Barranc del Poyo amb flora i fauna autòctona. Des que començarà el 2017, el Projecte Albufera ha millorat la funcionalitat ecològica de l’espai, afavorint les condicions propícies per a la biodiversitat i recuperació del sòl, i és reconegut amb el Premi Europeu de Medi Ambient de la Fundació Biodiversitat.

La planta situada a Quart de Poblet, a més, restitueix a l’Albufera més de 400 milions de litres d’aigua a l’any, aconseguint un balanç hídric neutre a la fàbrica.

Respecte d’això, Ponce s’ha referit “al compromís de HEINEKEN Espanya amb la Comunitat Valenciana, que ens fa assumir la responsabilitat de créixer de forma sostenible, cuidant les fonts d’aigua, contribuint que el cicle recuperi el seu estat natural per combatre els efectes de la crisi climàtica, contribuint al progrés del territori i de les persones amb qui convivim”.

Així, el conveni permet aprofundir en la millora de l’entorn del Barranc del Poyo durant els propers quatre anys i mantenir els treballs per garantir l’equilibri hídric de la zona.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: