Torrechiva sol·licita a Diputació de Castelló l’execució de l’helisuperfície per a la qual va cedir sòl el 2017

La petita localitat de Torrechiva, a la comarca de l’Alt Millars, espera des del 2017 que la Diputació Provincial de Castelló executi l’helisuperfície que fa cinc anys va començar a gestar-se. Els primers tràmits van arrencar el febrer d’aquell any i avui, passats més de cinc, continuen sense culminar en l’execució d’una infraestructura que per a un poble com el nostre significa una garantia de vida.

Així ho considera el seu alcalde, Esteban Salas, que el 2017 va iniciar un camí que encara avui no ha culminat. L’1 de febrer del 2017 l’Ajuntament de Torrechiva formalitzava amb escrit davant el Consorci Provincial de Bombers la necessitat de crear una superfície accessible per als helicòpters “de manera que asseguréssim a la població un accés d’entrada i sortida en cas d’emergència”.

Aquesta proposta venia acompanyada d‟una oferta formal de terrenys que permetés el desenvolupament de la infraestructura. I la resposta no va trigar a arribar. El 27 de febrer d’aquell mateix any, la Diputació Provincial de Castelló estimava favorable el terreny proposat, a la partida Moreral, per desenvolupar aquesta helisuperfície i garantir al municipi una prestació “útil tant en cas d’accident com en cas d’incendi forestal”.

La formalització del dit acord es va forjar amb la cessió del sòl. Un tràmit que es va aprovar per ple l’11 d’octubre del 2017 i pel qual l’Ajuntament de Torrechiva cedia amb caràcter gratuït al Consorci Provincial de Bombers el bé immoble en aquesta partida amb l’objectiu que aquest fos destinat a la construcció d’un heliport.

El 2018, el projecte estava en programació “però avui seguim sense tenir data per executar aquesta infraestructura”. Tal és així que l’alcalde de Torrechiva ha decidit adreçar-se a la institució per conèixer “quin calendari manegen per executar l’obra, ja que el terra està cedit i pendent del desenvolupament d’aquesta prestació”.

“Presentem la consulta per escrit el juliol passat i estem pendents de resposta”. “Torrechiva només desitja que es tingui en compte la seva demanda i que s’executi un projecte que és una via de vida per a un municipi amb tan pocs recursos com el nostre”. “Continuem esperant amb l’esperança de bones notícies”, assenyala l’alcalde.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: