El PPCS reivindica el poder de la dona al món rural com a dic de contenció a la despoblació i garant de futur per a l’interior

La portaveu adjunta del PPCS a Diputació, Mª Ángeles Pallarés, ha reivindicat el paper de la dona al món rural com a dic de contenció davant de la despoblació i garant de futur per a l’interior de la província. Ho ha fet reivindicant el treball de tantes dones que com Lucía García i Mónica Ávila, representants d’Afammer a Castelló, s’esforcen cada dia per vèncer barreres que aquest divendres s’han analitzat amb el repte de superar-les a les Jornades ‘Dones emprenedores a l’entorn rural de la província de Castelló: Reptes i solucions’ organitzades per la Diputació de Castelló i l’UJI.

“L’interior té la sort de comptar amb el talent i l’emprenedoria de dones que aposten per les oportunitats que ofereix aquest territori. Que aixequen models d’èxit salvant totes les barreres existents i forgen projectes de vida en petits pobles que lluiten per sobreviure” i que tenen a Carmen Quintanilla, presidenta nacional d’Afammer que ha pres part a la jornada, “exemple i model de lluita per la superació”.

Aquest esforç, tal com ha relatat Mª Ángeles Pallarés, “mereix tot el suport de les administracions públiques amb mesures eficaces i pràctiques, perquè les paraules reconforten però no ajuden”. És per això, explica la portaveu adjunta del PPCS a Diputació, que “l’Associació de Famílies i Dones del Món Rural de Castelló representa aquest múscul imbatible de tantes dones que superen barreres físiques i d’altres d’invisibles per prosperar. I aquest esforç és profitós no només per al seu projecte, sinó per a l’entorn on viuen, perquè fomenta oportunitats en territoris que viuen condicionats per la manca de recursos”.

Al PP, ha manifestat Pallarés, “estem compromesos amb el nostre interior perquè estem convençuts que és una oportunitat per al conjunt de la nostra província. I per això, hem plantejat iniciatives a la Diputació per promoure el desenvolupament i garantir el desenvolupament de models d’èxit empresarial”. “Lamentablement, el PSOE ha vetat una per una totes aquestes accions: ens han tombat el Pla de Rehabilitació d’Habitatges compromès en el pressupost del 2022 amb un milió d’euros; ens han rebutjat la nostra proposta per doblar les ajudes per a botigues multiservei a l’interior de la província; han bloquejat la construcció d’helisuperfícies malgrat la demanda de municipis com ara Arañuel, Torrechiva, Ayódar o Castell de Villamalefa; han suspès inversions en matèria de millora de carreteres, com és el cas de la carretera de Rossell a la pedania de Bel; i segueixen sense millorar les condicions de proveïment de pobles que viuen situacions absolutament dramàtiques com Higueras o Ayódar”.

“El nostre compromís”, ha manifestat la portaveu adjunta del PPCS a Diputació, és garantir que “enfront de la negativa del PSOE a invertir a l’interior hi ha el compromís del PP que diu sí al futur dels nostres petits pobles i de l’emprenedoria dels qui aposten” per aquest entorn privilegiat. Aquest pulmó carregat de vida que desitgem que creixi i es desenvolupi”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: