Tamarit: “Tenim prevista una inversió de vora 23 milions d’euros a Meliana amb la construcció de centres educatius i el nou pavelló esportiu”

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat les obres de millora del CEIP El Crist de Meliana, l’escola més gran d’aquest municipi de l’Horta Nord i que atén 430 alumnes durant aquest curs. La Conselleria ha invertit més de 830.000 euros en la reforma de la cuina i el menjador del CEIP El Crist i en la millora de la seua accessibilitat.

Tamarit ha estat acompanyada per l’alcalde de Meliana, Josep Riera Vicent; el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i el director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

“És un plaer visitar Meliana, i veure sobre el terreny les millores d’infraestructures escolars per a la comunitat educativa del CEIP El Crist”, ha destacat Raquel Tamarit, i hi ha afegit: “Aquesta reforma és un exemple de com la construcció i millora d’escoles i instituts en col·laboració amb els ajuntaments donen resultats molt positius per a l’educació pública i de qualitat”.

L’actuació al CEIP El Crist ha consistit en la remodelació de la cuina i del menjador, la substitució de la tanca perimetral i la millora de l’accessibilitat del centre amb la instal·lació d’ascensors, un a l’edifici d’Infantil i un altre al de Primària, així com l’habilitació d’un espai per a l’escola matinera i la renovació de la instal·lació elèctrica.

23 milions d’euros d’inversions en infraestructures escolars i esportives 

Tamarit ha assenyalat durant la visita que “Meliana és el municipi on més estem invertint en infraestructures escolars de tota la comarca de l’Horta Nord amb aproximadament 21 milions d’euros que no sols permeten construir, ampliar o millorar 4 centres educatius, sinó que també donen feina a més de 500 persones en el sector de la construcció”.

A més de la millora del CEIP El Crist, la Conselleria acaba de delegar en l’Ajuntament de Meliana la reforma i ampliació del CEIP Mediterrani per mitjà del programa Edificant. Aquesta actuació, en la qual el departament inverteix 2,9 milions d’euros, inclou la construcció d’un gimnàs i una sala polivalent, així com la remodelació de la cuina i l’ampliació del menjador, entre altres millores.

Paral·lelament, la Conselleria està a punt de culminar la delegació de dues noves actuacions que suposen la construcció de dos centres educatius nous a Meliana: la creació i construcció de la tercera escola pública del municipi, el CEIP Nº 3, que comptarà amb una inversió superior als 7 milions d’euros, i la construcció de nou de l’IES La Garrigosa en una altra parcel·la, una actuació en què Educació invertirà aproximadament 10 milions d’euros.

Raquel Tamarit també ha visitat el nou pavelló poliesportiu multiusos, construït pel departament que dirigeix amb una inversió pròxima als 2 milions d’euros. Aquestes obres estaven parades des de 2012 per anteriors governs autonòmics i ha sigut durant aquesta legislatura quan s’han adjudicat els treballs que han permés finalitzar l’actuació.

La consellera ha explicat que “des d’Esport de la Generalitat hem acabat les obres del nou pavelló que hui recepcionem, i, així, complim amb una reivindicació històrica i merescuda del poble. Aquest treball conjunt entre Conselleria i Ajuntament és el que ens interessa per a millorar com més millor els serveis educatius i esportius públics de la gent de Meliana”.

El nou pavelló poliesportiu té una superfície de 3.098 metres quadrats i un aforament per a més de 1.700 persones. És un bloc de quatre altures i en el segon pis se situa una graderia amb més de 400 seients. 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: