Soler ha inaugurat l’obertura del XI Congrés Nacional ISACA València: ciberdelictes Com evitar-los? Com protegir-se?

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que “és important col·laborar amb els experts en seguretat de la informació per aconseguir una societat segura i protegida davant tot tipus de ciberamenaces”.

Vicent Soler ha fet aquestes manifestacions en la inauguració de l’obertura del XI Congrés Nacional d’Auditoria, Seguretat i Govern de Tecnologia de la Informació (TI), ISACA València: ‘ciberdelictes Com evitar-los? Com protegir-se? ‘. Un esdeveniment en el qual participen ponents de reconegut prestigi d’àmbit nacional.

Durant la seva intervenció, Soler ha explicat que “la transformació digital és imparable. Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) són el nou motor de l’economia global i la transformació digital”.

En aquest sentit ha indicat que “la hiperconnectivitat, l’acceleració tecnològica i l’increment de població connectada a la xarxa, estan tenint una capacitat transformadora sense precedent”. Així mateix, ha destacat els efectes positius de l’ús de les TIC en relació amb l’increment de la productivitat i del PIB que s’han plasmat en les diferents polítiques impulsades des dels països del nostre entorn.

Pel que fa als riscos que comporta la transformació digital, Soler ha assenyalat que “recents ciberatacs de grans dimensions com el Wannacry, han evidenciat la fragilitat de les tecnologies que fem servir diàriament, la disminució dels nivells de protecció, així com la determinació de els atacants els objectius són cada vegada més ambiciosos “.

“Estem assistint -ha dit- a una veritable explosió d’activitats il·lícites en la Xarxa”. Per combatre aquest tipus de delictes, el conseller d’Hisenda s’ha referit al nou Pla Estratègic TIC de la Comunitat Valenciana.

Pla estratègic TIC

El Pla Estratègic de la Generalitat incorpora la ciberseguretat com a objectiu estratègic per generar aquesta cultura digital a la societat valenciana, ha indicat Soler.

Així mateix, ha avançat que el pla preveu diferents línies de treball en matèria de seguretat, com el desenvolupament de polítiques i iniciatives que ajudin a generar confiança en els serveis electrònics, la millora i ampliació de les capacitats i funcions del Centre de Seguretat de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV) o el foment de la cultura de la ciberseguretat a través de plans de formació, conscienciació i comunicació.

En aquesta línia, Soler ha indicat que “la Generalitat va a reforçar aquests plans per generar una cultura de ciberseguretat dins i fora de l’organització”.

Finalment, el conseller ha destacat que “hem de contribuir a que Internet sigui més segur per a la nostra societat i ha afegit” oferim la nostra col·laboració per unir forces, augmentar sinèrgies i promoure l’intercanvi d’experiències de seguretat en pro d’una societat valenciana cada vegada més segura “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: