La Diputació de Castelló conjumina als municipis mes grans contra els desnonaments

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló ha abanderat aquest matí al costat del Col·legi d’Advocats de Castelló i sis dels ajuntaments més grans de la província una iniciativa per frenar els desnonaments i garantir l’accés a l’habitatge a tots els castellonencs.

La iniciativa, impulsada pel president del Govern Provincial, Javier Moliner, s’ha materialitzat amb la signatura del conveni de col·laboració entre l’agrupació provincial de lletrats i els consistoris de Benicarló, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, Vila-real i Vinaròs , relatiu a la prestació del servei d’assessorament i mediació en les reclamacions hipotecàries contra l’habitatge habitual.

Moliner ha posat en valor l’acord assolit amb sis dels municipis amb més de 20.000 habitants de la província. avui hem donat un nou pas a l’hora de prestar un servei com aquest en els municipis més grans de la província. “Es tracta d’un servei de la mà del Col·legi Oficial d’Advocats que precisament busca estar al costat dels que més ho necessiten. A través d’aquest servei, persones que han tingut problemes hipotecaris reben assessorament i ajuda per evitar situacions extremes com ho és un desnonament. És un recurs que ha evitat molts desnonaments, molta gent que tenia serioses dificultats ha pogut arribar a un acord amb les entitats financeres “.

No obstant, el president creu necessari el manteniment d’aquest servei ja que “tot i que la situació econòmica és millor, encara hi ha famílies castellonenques que malauradament necessiten aquest servei perquè per les seves circumstàncies personals avui estan patint les conseqüències de la crisi, i seguim estant al seu costat de la mà dels ajuntaments en un exercici de lleialtat institucional i de treball conjunt per prestar un servei que individualment seria molt complicat que ho fessin “.
És per això que la Diputació de Castelló ha volgut mantenir aquesta mesura antidesahucio que permet habilitar a les cases consistorials dels sis municipis un servei d’assessorament jurídic als deutes de préstecs hipotecaris que no poden afrontar-los i de mediació entre aquests deutors i les seves respectives entitats creditores.
12.000 euros per universalitzar el servei
A més, el president del Govern Provincial ha destacat que aquesta cooperació impulsada amb el Col·legi d’Advocats, i que garanteix la Diputació amb una inversió de 12.000 euros, no es limita a oferir assessorament als veïns dels municipis adherits, sinó que el seu objectiu és el “garantir la universalització de l’accés a aquest servei a tots els castellonencs”.

Per a això, en el conveni s’estipula la unió de recursos en aquestes oficines per universalitzar el servei i atendre les peticions que puguin rebre d’altres municipis més petits de la província. És per això que veïns empadronats a altres pobles castellonencs també poden fer ús d’aquesta iniciativa auspiciada pel Col·legi d’Advocats de Castelló.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: