Soler anuncia que s’han aprovat ja 1.046 préstecs bonificats per import de 69,1 milions de la línia Horeca

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat aquest dimecres que s’han aprovat ja un total de 1.046 préstecs bonificats per import de 69,1 milions d’euros de la línia Horeca, orientada especialment a autònoms, pimes i micropimes dels sectors de l’hostaleria, la restauració, el turisme i l’oci dins el pla de xoc ‘Resistir’. L’ajuda mitjana de cada préstec bonificat s’eleva fins als 66.051,7 euros.

Soler s’ha mostrat satisfet amb l’acollida que està tenint aquesta línia de finançament, destinada a les empreses més afectades per les restriccions sanitàries per frenar l’avanç de la pandèmia i per a la qual s’han rebut ja prop de 4.000 sol·licituds per import total de 220 milions d’euros.

De fet, tot i que la dotació inicial d’aquesta línia era de 50 milions, Soler ha confirmat que “s’han s’ampliarà el que sigui necessari per donar cobertura a les empreses que compleixin els requisits”. “En només dos mesos ja hem sobrepassat en gairebé 20 milions la dotació inicial, i seguirem augmentant els recursos per cobrir la demanda”, ha confirmat.

Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la seva compareixença a la comissió d’Economia i Hisenda de les Corts Valencianes, on ha donat compte de l’estat de les ajudes de el Pla Resistir que depenen tant de el departament que dirigeix, com de Presidència de la Generalitat. En concret, la línia Horeca d’l’Institut Valencià de Finances; les ajudes Parèntesi destinades als ajuntaments de la Direcció General d’Administració Local; així com les ajudes directes per als allotjaments turístics i les específiques per a l’oci nocturn de Turisme Comunitat Valenciana

Vicent Soler ha tornat a posar en valor el caràcter “ambiciós” de el Pla Resistir “pioner a Espanya perquè cap altra comunitat autònoma ha desplegat semblant volum d’ajudes directes i sense el qual la situació del nostre teixit productiu seria encara pitjor” i ha recordat que és un programa d’ajudes “dinàmic i obert que va començar amb una dotació inicial de 340 milions d’euros i ja supera els 400 milions d’euros”.

Això sí, el responsable d’Hisenda ha reiterat que davant d’una pandèmia “de indubtables efectes devastadors per al nostre sistema sociosanitari i econòmic” el compromís i suport de Consell a les empreses i treballadors valencians “no ha començat amb el Pla Resistir, sinó que començar al març de 2020 des del mateix moment en què es va aprovar l’Estat d’Alarma “. De fet, des d’Hisenda han recordat que només en ajudes directes per ajudar a fer front a la pandèmia, la Generalitat va destinar el 2020, 223 milions d’euros.

“El suport de l’Consell als sectors més afectats per evitar un deteriorament de el teixit productiu, ajudar-los a resistir financerament i protegir l’ocupació i la seva activitat ha estat sostingut en el temps des de l’inici de la crisi i ha tingut la seva continuïtat amb l’aprovació de els pressupostos de 2021 i amb el suport extraordinari de el Pla Resistir “, ha apuntat Vicent Soler després de recordar que, a més dels 400 milions d’el pla de xoc,” el pressupost compta amb 25.000 milions destinats a la protecció social, el reforç dels serveis públics bàsics i en establir les bases per a la recuperació econòmica “.

línia Horeca

Respecte a la línia de crèdits bonificats, el conseller ha apuntat que l’objectiu és “garantir que totes les empreses viables en 2019 i els comptes s’han vist directament afectades per la Covid, puguin resistir durant els mesos més durs de la pandèmia i mantenir la seva activitat fins que comenci la recuperació, previsiblement en el segon semestre del 2021 “, pel que ha insistit que a través del IVF i la SGR s’està garantint” tant la liquiditat en el curt termini i el manteniment dels llocs de treball, com el reforç de la solvència de les empreses, perquè després de la pandèmia es trobin en les condicions òptimes per seguir finançant a través de la banca comercial “.

De fet, tal com apuntat Soler els 69.100.000 de finançament bonificada aprovada fins al moment de la línia Horeca, 16,9 milions constitueixen ajudes directes (el 24,45% del finançament) ja que, la línia ha patit una modificació i ha elevat la quantia màxima d’ajuda dels 60.050 € a 140.500 € per préstec.

És a dir, de la quantia mitjana de préstecs concedits, que se situa en 66.051,7 euros, cada empresa rebrà un ajut directe mitjana de 16.210,3 euros que no haurà de tornar.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: