Oltra: “El nou pla de formació per als serveis socials locals dóna resposta a les noves necessitats de sistema”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, han signat una declaració de col·laboració entre ambdues institucions per impulsar “per primera vegada” un pla de activitats formatives en matèria de serveis socials de les entitats locals.

El document també ha estat subscrit pel director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Joan Crespo, i la vicesecretària de la FVMP, Tamara Martínez.

La vicepresidenta ha afirmat que es tracta d ‘ “un conjunt molt ambiciós d’accions formatives que donarà resposta global a les noves necessitats de el sistema, situant a les persones en el centre i garantint una resposta adequada”.

“Es tracta d’un treball conjunt per garantir el desplegament efectiu de la Llei de Serveis Socials Inclusius, amb la mirada posada a l’promoure la qualitat en els serveis socials, millorar les prestacions i garantir la formació de les professionals i els professionals que treballen en el sistema públic de serveis socials “, ha assenyalat.

En concret, ha destacat que, amb aquest acord “posem en marxa un pla que prepararà a treballadors i treballadores dels serveis socials de municipis i mancomunitats que, són aquells que estan més propers a la ciutadania i que coneixen de primer mà les demandes de seus veïns i veïnes “.

En aquest sentit, l’acord signat “permetrà treballar amb més intensitat en la modernització de l’funcionament de el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, de manera que qualsevol persona, quan en algun moment de la seva vida acudeixi a un centre de serveis socials, es trobi un professional o una professional d’alta qualitat humana, molt formada i que entengui i atengui les seves necessitats “.

Els cursos seran impartits per la FVMP amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través del Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

El pla consta de 35 accions formatives, amb 865 hores amb la qual s’espera formar més de 1.250 professionals que desenvolupen el seu treball en els serveis socials d’entitats locals.

El termini d’inscripció s’obre el proper dilluns, 19 d’abril, a través del web consultar aquí

La quarta pota de l’estat de benestar

En la seva intervenció, Oltra ha recordat que els serveis socials “són la quarta pota de l’estat de benestar i, juntament amb l’educació, la sanitat constitueixen els fonaments d’una societat moderna, igualitària i inclusiva. A més, més enllà del seu valor en termes de justícia social, els serveis socials són també font de riquesa i generadors d’ocupació “.

“La garantia d’aquests drets socials inspira l’acció política de el Consell” ha assegurat. “Per això cal tenir una base sòlida, una estructura formada i de la qualitat sobre la qual pugui assentar el nou model social valencià a poc a poc estem construint”.

Aquest canvi de model sorgeix de la Llei de Serveis Socials Inclusius aprovada el 2019 i que ja s’està desenvolupant amb la posada en marxa dels decrets que la desenvolupen, en coordinació i en col·laboració amb altres institucions “.

Així, ha destacat que es tracta d’una llei “de quarta generació, pròpia d’un sistema de segle XXI, amb la qual estem planificant, ordenant i corregint la gestió de sistema” basat en la consolidació de “sistema públic digne, de drets subjectius “i el” impuls de l’municipalisme com a instrument per a fomentar polítiques de proximitat “.

Així mateix, aquest canvi de paradigma té com a objectiu el foment de el model de prevenció, a través d ells serveis municipals d’atenció primària; i el rescat de les persones, amb mesures com la renda valenciana d’inclusió, la promoció de l’autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: