Soler anuncia que l’ATV obrirà 25 oficines temporals per ajudar de manera gratuïta la ciutadania a fer la Declaració de la Renda

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat que l’Agència Tributària Valenciana (ATV) obrirà durant el mes de juny un total de 25 oficines “per ajudar de forma gratuïta i personalitzada tota la ciutadania que ho requereixi a presentar la seva declaració de la renda”.

Amb el programa “Més prop del teu”, finançat per la Generalitat, es duplica així el nombre d’oficines que prestaran el servei d’atenció presencial al llarg de tota la Comunitat Valenciana, atès que les oficines de l’ATV s’ubicaran “de forma estratègica i complementària a les 25 seus de l’Agència Estatal que hi ha actualment a la Comunitat, permetent que sigui el doble de població la que pot ser atesa i augmentant el temps que cada agent pot dedicar a la ciutadania a les seves consultes”.

L’elecció dels 21 municipis on s’ubicaran les oficines temporals de l’ATV, -al marge de les seus de l’ATV a les tres capitals de província-, s’ha realitzat, tal com ha assenyalat Soler, “tenint en compte la llunyania amb els punts d’atenció estatals per donar les mateixes oportunitats a tots els contribuents i apropar el màxim possible els punts d’atenció presencial a totes les localitats de la Comunitat” o bé per una elevada concentració de població “cosa que impedeix que els recursos de l?agència estatal siguin suficients per atendre l?elevada petició d?ajuda que reben les seves oficines”.

En concret, el responsable d’Hisenda, que ha presentat a l’Alfàs del Pi juntament amb la directora general de l’Agència Tributària Valenciana (ATV), Sonia Diaz, i l’alcalde de la localitat, Vicent Arques, el servei d’atenció presencial de la Generalitat ha confirmat que a les 8 delegacions de l’AEAT que existeixen de forma permanent a Alacant, la Generalitat sumarà 8 oficines temporals més a Altea, Santa Pola, Pinós, Campello, Torrevella, Xaló, Xixona i L’Alfàs del Pi sent la província que més oficines de l’ATV tindrà instal·lades per la concentració de població i l’insuficient servei que pot atendre actualment l’agència estatal”.

Per la seva banda, a les tres seus de l’AEAT que hi ha actualment a Castelló (Castelló, Vila-real i Vinaròs) se sumaran 7 oficines dependents de la Generalitat que s’ubicaran a l’Alcora, Sant Mateu, Segorbe, Morella, Vistabella del Maestrat, Benicarló i Montanejos “permetent que els ciutadans de tot l’interior, que fins ara no tenien cap seu de l’AEAT propera on poguessin rebre aquest ajut, tinguin ara a la seva disposició aquest servei en només uns minuts”.

Finalment, a València, a les 13 delegacions existents se sumaran 7 oficines de l’ATV a 6 municipis diferents, atès que la localitat de Chiva tindrà una oficina tant al centre del municipi com a la urbanització de Calicanto. S’hi sumaran les d’Albaida, Chelva, Ayora, Ademús i la Font de la Figuera.

D’aquesta manera, es podrà realitzar la declaració des de la seu de l’ATV a València (C/ Gregorio Gea, 14) i les delegacions Alacant (C/ Churruca, 15) i Castelló de la Plana (C/ Plaça Tetuan, 38), com des de les oficines de la renda instal·lades per la Generalitat als altres 21 municipis de la Comunitat Valenciana.

Recursos addicionals per garantir una campanya correcta de la renda

Per això, des de l’ATV reforçarà l’equip tècnic destinats a donar ajut a la presentació de la renda a la ciutadania. En aquesta ocasió, es contractarà un total de 75 professionals interins, un 60% més que a la campanya de 2020, i que, acompanyats de funcionaris de carrera de l’ATV, atendran les cites programades tant en la modalitat presencial al mes de juny com a telefònica (maig i juny) “per ajudar els contribuents a realitzar les seves declaracions de la renda amb la seguretat que compleixen amb les seves obligacions fiscals de forma correcta i ajudant-los a resoldre dubtes en relació a terminis, deduccions, tipus impositius o qualsevol una altra qüestió relacionada”.

“Després de dos anys de pandèmia, en què l’atenció que hem pogut oferir ha estat únicament telefònica, recuperem l’atenció presencial conscients que si hi ha un tràmit administratiu que requereixi atenció personalitzada i en persona és el de la renda, per això delicat i complex del contingut i per la inseguretat que dóna a la ciutadania la seva presentació telemàtica sense que cap expert t’assessori”, ha assenyalat Soler.

De fet, el Consell ha reconegut que “són molts els ciutadans que han de recórrer a professionals fiscals per completar correctament la seva renda”, per això s’ha mostrat convençut que era “una obligació de l’administració valenciana tornar a posar aquest servei a disposició de tota la ciutadania de forma gratuïta al més aviat possible”.

En aquesta línia, la directora de l’ATV ha avançat que el Consell ja estudia “ampliar a un nombre encara més gran de municipis aquest servei presencial per a la propera campanya, així com la durada de la mateixa, podent estendre’s també l’atenció presencial al mes de maig”.

Durant la presentació a Alacant, Soler també ha lamentat que per a la campanya de la renda 2021 la Diputació d’Alacant a través del servei SUMA hagi decidit no prestar aquest servei d’assessorament “amb què tradicionalment ampliava encara més el nombre de seus que oferien atenció gratuïta i presencial al servei dels alacantins” encara que ha incidit que “si la decisió de la Diputació és no prestar aquest servei als seus ciutadans i ciutadanes, el Consell del Botànic farà l’esforç extra d’ampliar les seus a la província per garantir que cap contribuent que ho requereixi es quedi sense poder rebre ajuda i atenció per a la declaració de la seva renda”.

L’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, ha agraït la iniciativa de Conselleria i de l’AVT, ‘el fet de recuperar l’atenció presencial, gratuïta i personalitzada per assessorar i ajudar la ciutadania a fer la seva Declaració de la Renda me sembla una decisió molt encertada però també molt necessària, ja que s’escurcen distàncies amb l’administració, es guanya eficàcia i s’estalvia molt de temps i paperassa”. En la mateixa línia Arques ha valorat ‘trobar-se l’Alfàs entre les poblacions on la Generalitat obrirà una oficina temporal per oferir la seva atenció als nostres veïns i veïnes és una notícia molt positiva’.

Cita prèvia a partir del 26 de maig

Perquè els 2,5 milions de valencians i valencianes que estan obligats a declarar puguin rebre aquest servei d’atenció presencial que arrencarà el proper 1 de juny, serà imprescindible que sol·licitin cita prèvia a partir del 26 de maig, indicant a quina seu ( tant les ofertes per l’administració autonòmica com les estatals) prefereix ser atès, així com el dia i hora que més li convingui.

El servei estarà obert per a tots els contribuents amb independència de la seva edat i nivell de renda i els canals per sol·licitar la cita prèvia seran els mateixos per a totes les seus, facilitant la gestió i els tràmits als ciutadans. Podrà concertar-se a través del web de l’Agència Tributària estatal http://www.aeat.es, de l’app ‘Agència Tributària’, a través del telèfon automàtic 24 hores 915357326 o 901121224 o mitjançant el telèfon d’atenció personal de cita prèvia 915530071 o 94123 que estarà disponible de dilluns a divendres de 9h a 19h.

Servei telefònic ‘En diem’

Així mateix, la Generalitat també prestarà a partir del 5 de maig el servei telefònic ‘Le Llamamos’, -en col·laboració amb l’AEAT- que assessora en la realització de les declaracions de la renda per telèfon.

A partir del dia 3 de maig, la ciutadania podrà sol·licitar cita prèvia per a aquest servei, on serà fonamental “una correcta identificació que asseguri que la persona a l’altra banda del telèfon és la declarant”.

Col·laboració amb municipis

A més de l’atenció de les cites concertades, l’ATV també posarà a disposició de tots els municipis, inclosos aquells en què no hi hagi oficines mòbils, diversos canals de comunicació per resoldre els dubtes i qüestions particulars que puguin sorgir els seus veïns. De fet, està habilitada l’adreça de correu electrònic oacrenta_atv@gva.es per a qualsevol dubte vinculat a l’aplicació de deduccions autonòmiques i altres qüestions particulars.

No obstant això, aquest no és l’únic mitjà habilitat per l’ATV per atendre dubtes dels ciutadans, ja que a través del web genèric http://www.atv.gva.es i del 012 aquest organisme atén tots els dubtes vinculats amb l’impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, Successions i Donacions i Vehicles, així com tots els dubtes referits a la gestió re-caudatòria.

Informació i Foto: Generaliat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: