Sis de cada deu quilos de residus dipositats en l’ecoparc de Castelló són enderrocs

Informació i Foto: http://www.castello.es

El regidor Rafa Simó recorda que aquest servei municipal permet separar en origen més de 15 tipus diferents de residus.

Més de la meitat dels residus dipositats en l’ecoparc de Castelló corresponen a enderrocs. Aquesta instal·lació municipal, situada al costat del Mercat de Proveïments, ha gestionat en els últims dotze mesos 6.546.147 quilos de residus, el 61,2% d’ells enderrocs, seguits de voluminosos (18%) i fusta (11%). El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, que ha visitat l’ecoparc al costat de la vicealcaldessa de Castelló i presidenta de Reciplasa, Ali Brancal, ha destacat “el servei públic que presta l’ecoparc als castellonencs, que poden dipositar una àmplia gamma de residus de manera gratuïta com a electrodomèstics, matalassos, restes de poda, enderrocs, bateries de cotxe, pantalles d’ordinador, pantalles, piles fluorescents, etcètera”.

Simó ha recordat també l’existència d’un servei complementari d’ecoparc mòbil que “pretén afavorir l’accés a aquest servei a persones amb mobilitat reduïda evitant el desplaçament a l’ecoparc fix, fer arribar el servei d’ecoparc als diferents districtes de Castelló i potenciar el reciclatge a través de la recollida selectiva d’aquells residus domèstics no voluminosos que per la seua naturalesa no tenen cabuda en els contenidors tradicionals”.

Aquest ecoparc mòbil s’instal·la cada dia de la setmana en un punt diferent de la ciutat, que es pot consultar en la pàgina web http://www.castello.es en l’apartat de medi ambient igual que la resta d’informació relativa a l’ecoparc fix (horaris, tipus de residus admesos i no admesos, etcètera).

L’ecoparc de Castelló té com a objectiu la recepció i emmagatzematge temporal i separat d’aquells residus urbans que no són objecte de recollida en els contenidors instal·lats en la via pública, amb la finalitat de facilitar i garantir una adequada gestió dels mateixos. L’ecoparc facilita la recollida selectiva de més de quinze tipus de residus diferents que d’aquesta forma, en ser separats en origen, permeten el seu reciclatge fàcilment.

Aquest servei municipal compta amb una superficie aproximada de 6.000 m2 i està dissenyat a dos nivells, per a facilitar l’aportació dels residus en els contenidors. El vial de circulació per als usuaris es troba en el nivell superior i els diferents contenidors i la resta dels elements estan disposats en el nivell inferior.

Atès que està destinat a l’ús per part de ciutadans les quantitats que es poden dipositar són de menys de 100 quilos per vehicle i dia de residus banals (envasos de brick, cartó, vidre, llandes, paper, metalls, plàstics i tèxtils); menys de 500 quilos per vehicle i dia de residus voluminosos (fustes, estris, electrodomèstics, restes de poda i enderrocs) i menys de 5 quilos per vehicle i dia de residus perillosos (olis, bateries, piles, pantalles, radiografies i fluorescents).

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: