Emili Altur visita ‘La tenda de tot el món’ per a recolzar els espais de comerç just

Informació i Foto: http://www.dival.es

Cada vegada hi ha més espais on comprar i vendre productes amb el segell de comerç just, elaborats en unes condicions de treball dignes. El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha visitat a Sagunt ‘La tenda de tot el món’ per a conèixer l’organització i els seus projectes internacionals, a més de recolzar la tendència “cada vegada major” a l’economia solidària.

 

“Des de la Diptuació de València volem recolzar a la gent que treballa, des dels països d’origen, perquè el comerç just puga arribar a Europa”, ha destacat Altur, per a qui “és important conèixer d’on vénen els productes que consumim”. El diputat s’ha reunit amb representants de l’organització, els qui li han detallat les accions dutes a terme des de 1998, a més de Francisca Hilario i Jaime Gómez, de la cooperativa de cacau Conacado. Els productors de República Dominicana han protagonitzat aquestes últimes setmanes la iniciativa ‘Cacau Morvedre, Morvedre més Just’, amb l’objectiu d’aproximar en primera persona la realitat dels xicotets productors que conreen el cacau i els beneficis del comerç just.

 

Un segell de garantia solidària

 

El comerç just s’ha convertit en un moviment social que defensa el salari digne, rebutja la mà d’obra infantil i respecta el medi ambient. En el cas de la tenda de la localitat del Camp de Morvedre, es poden trobar nombrosos articles de tèxtil, alimentació i artesania.

 

Aquesta associació sense ànim de lucre desenvolupa una segona línia d’acció basada en l’educació per al desenvolupament i sensibilització a través d’activitats socioculturals i de formació. A més, també ofereix un servei d’assessorament i préstec de llibres, material audiovisual, carpetes pedagògiques i jocs que utilitzen durant els tallers per als més xicotets en centres educatius.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: