Sanitat realitza gairebé 94.000 inspeccions i auditories a indústries i establiments per garantir la qualitat i la seguretat dels aliments

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, va realitzar l’any passat 93.867 inspeccions i auditories a indústries i establiments alimentaris a la Comunitat Valenciana per controlar la qualitat i la seguretat dels aliments. Aquestes actuacions s’incardinen al Pla de Seguretat Alimentària de la Comunitat Valenciana, del qual avui s’ha presentat el balanç de l’exercici 2021 a la Comissió de Seguretat Alimentària de la Comunitat Valenciana.

En concret, l’informe descriu i analitza el resultat de l’execució del Pla, “orientat a garantir aliments segurs, produïts de manera sostenible i una alimentació saludable, en el marc de les polítiques europees de seguretat alimentària i nutrició”, segons ha indicat conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez. A l’acte també hi ha assistit la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Per assolir aquest objectiu, el Pla té un enfocament global i integrat al llarg de tota la cadena alimentària, des de la producció primària fins al consum dels aliments, a tots els sectors de l’alimentació. En paraules del titular de Sanitat, segueix l’enfocament “One Health perquè integra accions de diferents àrees com ara la Salut Pública, la salut animal, la salut vegetal i el medi ambient per respondre de manera conjunta”.

De fet, a més de les intervencions en empreses, el 2021 es van examinar a escorxadors un total de 89.659.018 animals amb la finalitat de controlar les malalties zoonòtiques o epizoòtiques i el benestar animal.

Per part seva, els laboratoris de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública van analitzar 8.309 mostres d’aliments per garantir la qualitat dels aliments que compra i consumeix la ciutadania.

Dels resultats obtinguts als diferents escenaris, es conclou que els aliments posats a disposició del consumidor mantenen un alt grau de seguretat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: