El PP proposa un Pla especial de Volta al Col·le a Castelló “per reduir la despesa a les famílies el setembre més car dels últims 20 anys”

El dia de l’inici oficial del curs 2022-2023 la portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, juntament amb els regidors de PP María España i Vicent Sales ha anunciat davant dels barracons del col·legi Herrero de la capital de la Plana un Pla Especial de Volta al Col·le. La proposta dels Populars consta de quatre mesures concretes que tenen per objectiu ajudar les famílies castellonenques a combatre la inflació disparada al 10,4%. “Volem ajudar-los a afrontar una tornada a les aules entre un 25% i un 30% més cara que fa un any. Estem davant de la pujada del setembre més cara dels últims 20 anys”, ha destacat.

Després de visitar prèviament els barracons del col·legi Herrero, Carrasco ha informat als mitjans de comunicació que “en moments de dificultat excepcional, com aquest, hem de multiplicar esforços des de totes les administracions i l’equip de govern municipal en pot fer molt més. La nostra proposta és clara, una crida a la Generalitat ia l’Ajuntament perquè acostin l’espatlla. Estem disposats a portar-la al proper ple, esperant que se sumin la resta de forces polítiques”, explica la portaveu Popular, que ha desgranat les quatre mesures següents:

Escolarització universal i gratuïta de 0-3 anys

Instar la Generalitat Valenciana a implantar la gratuïtat de l’escolarització de 0 a 3 anys, perquè sigui universal i gratuïta a tots els nivells. “És una mesura que competeix exclusivament a la Conselleria dEducació. Ara mateix la gratuïtat està només en els nens de 2 a 3 anys. La nostra proposta és més ambiciosa i, amb vista a continuar fomentant la conciliació familiar i laboral, proposem que el sistema cobreixi el 100% dels nens de 0 a 3 anys”, explica Begoña Carrasco.

I recorda que es tracta d’una mesura que ja porta el Partit popular al seu programa electoral de l’any 2019. “La seguim mantenint perquè considerem que continua sent necessària i útil per a totes les famílies. En aquesta mateixa proposta, ens comprometíem que des de l’Ajuntament es cobrís la part que no fos atesa des de la Generalitat, a fi que assolir el 100% del cost de les escoles bressol”.

Xec-escolar municipal

És una mesura de competència municipal. “Proposem l´habilitació d´una línia pressupostària perquè l´Ajuntament concedeixi un ajut universal, en forma de xec escolar, per un import màxim de 30 euros per nen i jove escolaritzat en alguna de les etapes educatives: Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP. Amb la particularitat que aquest xec escolar s’ampliï fins a 50 euros per als alumnes pertanyents a famílies amb rendes inferiors a 30.000 euros. Aquest ajut és perquè les famílies puguin adquirir material escolar i material fungible per al curs”, assenyala.

Beca-menjador municipal

Es proposa una beca menjador municipal per atendre els infants de 0 a 3 anys de famílies amb rendes inferiors a 30.000 euros. “L’alimentació saludable ha d’estar garantida, és especialment important en aquesta granja d’edat”, assenyala Carrasco.

Portal de Transparència

Davant la constant manca d’informació per part de les comunitats de pares, el PP proposa l’habilitació d’un portal de transparència, “on les famílies i la comunitat educativa en general puguin tenir tota la informació referent a l’estat i l’evolució de les obres que es estiguin executant o estiguin pendents als seus respectius centres educatius”, aclareix carrasco i matisa: “Ens estem referint no només als centres que ara estan en obres, sinó també de les obres de manteniment, que executa anualment l’Ajuntament, i que moltes vegades no se sap quan comencen ni en quina fase estan”.

La portaveu Popular lamenta que “les motxilles del govern municipal d’Emparo Marco i de Ximo Puig, a la Generalitat, segueixen carregades d’incompliments, amb els mateixos problemes de manca de col·legis nous finalitzats i alumnes en barracons. Aquesta és la gestió de l’esquerra, més preocupada per adoctrinar i per imposar pensament, que per defensar la llibertat educativa d’alumnes i famílies i garantir la qualitat que els alumnes mereixen”, afegeix.

Per part seva, la regidora del PP María España ha radiografiat la situació actual de les infraestructures educatives a la ciutat. “Lamentablement hi ha molt pocs avenços i ni un sol col·legi acabat. El Govern municipal d’Emparo Marco i el de la Generalitat de Ximo Puig no aproven ni al setembre”, ha destacat.

“La seva incapacitat de gestió en matèria educativa, per tants incompliments després de gairebé 8 anys governant, és manifesta d’acord amb els escassos resultats. Només hem vist titulars, fins i tot el conseller Marzá ha abandonat el vaixell abans d’hora, perquè no li perjudiqués la seva falta de gestió a l’àrea, mentre a Castelló, l’alcaldessa segueix sense alçar la veu i defensar el que mereixen els castellonencs”, afegeix Espanya.

Mapa d’infraestructures escolars de la Generalitat

I com a mostra, la regidora Popular recorda: “Al mapa d’infraestructures escolars que va prometre Vicent Marzá per a la ciutat de Castelló es contemplava la realització d’11 rehabilitacions. Actuacions al CEIP Sant Agustí, CEIP Mestre Antonio Armelles Doménech, CEIP Bisbe Climent, CEIP Cervantes, IES Juan Bautista Porcar, IES Vicent Castell Domenech, CEIP Mestre Vicent Artero, CEIP Vicent Marçà, CEIP Sebastian ElCano, CEIP Maestro . Després ens van vendre el Pla Edificant, que ha acabat per ser un fiasco perquè dels 11 promesos només es van incloure 4 col·legis: el CEIP, el Vicent Marçà, el CEIP Sebastian ElCano, el CEIP Mestre Canos Sanmartín i el CEIP Herrero. A dia d’avui cap no està acabat i posat al servei de les famílies de la ciutat”.

Els únics col·legis que estan en obres són el Vicent Marçà, tot i anunciar-se que les obres començarien el 20218 i el Herrero, amb l’anunci també de l’inici d’obres al juliol del mateix any, 2018 “i tots dos estrenen el nou curs amb els estudiants en barracons. Dels altres dos, només hi ha anuncis, cap fet”, afirma Espanya.

El fiasco del Pla Edificant

I, a més, “segueixen els barracons de l’IES Matilde Salvador i l’IES El Caminàs i el govern d’Emparo Marco segueix amb el mantra que tot va bé, mirant cap a una altra banda. No s’ha acabat ni una sola de les obres del primer Pla Edificant i el govern del PSOE, Compromís i Podem arriba a parlar de la segona fase de l’Edificant i la Tercera Fase, és surrealista. Amb el Pla Edificant ens van reduir en un 64% totes les infraestructures noves que tindríem. D’uns 27 milions d’euros pressupostats del 2018 al 2022 només s’ha executat un 12,4% d’aquest Pla Edificant”, remarca Maria España.

I conclou: “A tots aquests incompliments se n’hi suma un altre, el del Conservatori de Música i Dansa, que és essencial. Va servir per obrir una guerra entre el PSOE i Compromís i avui dia no és més que un projecte virtual, del qual l’Ajuntament no ha cedit el solar del PAI Taxida, ni la Generalitat ha activat els diners, per més que se succeeixin els anuncis ”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: