Justícia obre aquest dilluns la nova oficina d’informació jurídica de proximitat a Paiporta

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha posat en marxa aquest dilluns l’oficina d’informació jurídica de proximitat (Justiprop) al municipi de Paiporta ubicada al carrer Fra Gabriel Ferrandis 4-6 baix, i les dependències de les quals estan annexes a l’Ajuntament de aquesta localitat.

La freqüència del servei es farà un cop a la setmana en horari de matí. En concret, es durà a terme els dilluns de 10 a 14 hores. El servei serà prestat per professionals (lletrats i lletrades) de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de València (ICAV).

L’objectiu del Servei d’Orientació Jurídica de Proximitat (Justiprop) és oferir una resposta ràpida a la ciutadania sobre els dubtes jurídics i els diversos tràmits administratius, amb la finalitat de reduir desplaçaments als ciutadans.

A més, Paiporta es posaran en marxa oficines als municipis d’Oriola, Crevillent i Benaguasil durant aquest mes de setembre, així com l’oficina a Riba-roja que va entrar en funcionament divendres passat. Amb aquestes noves obertures, ja són 44 les oficines Justiprop a la Comunitat Valenciana. Aquestes oficines són clau per afavorir la cohesió social i territorial, ja que el lloc de residència no pot ni ha d’afectar la qualitat dels serveis públics.

L’assistència en aquestes oficines, que està finançada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, és prestada per professionals dels Col·legis de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana.

Durant el passat exercici, els i les professionals d’aquest servei van fer un total de 809 assistències a la ciutadania, de les quals 366 s’han prestat a persones de més de 50 anys, és a dir, el 45,2% de les assistències.

Dins del projecte de Justícia Pròxima, també s’habiliten espais on es proporciona atenció i informació a la ciutadania sobre mediació com a alternativa més ràpida, econòmica i eficaç per resoldre conflictes davant dels litigis (Mediaprop). A més, es preveuen oficines denllaç per a lassistència a les víctimes del delicte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: