Sanitat licita l’ampliació i la reforma del Centre de Salut de Benimàmet

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat a la Plataforma de Contractació la licitació de la redacció del projecte de l’ampliació i reforma del Centre de Salut de Benimàmet, pertanyent al Departament de Salut de València Arnau de Vilanova-Llíria.

El pressupost és de 129.183,75 euros per a la licitació dels serveis d’arquitectura, enginyeria i planificació, així com per a l’elaboració del projecte, el disseny i el pressupost i els serveis de consultoria en salut i seguretat.

La necessitat d’ampliar i remoure el centre de salut, que és referent a la seva zona bàsica i acull activitat tant d’Atenció Primària com continuada (PAC), és donada perquè ha quedat infradimensionat per atendre la seva població assignada (més de 17.000 persones) i flotant. En aquest sentit, el centre de salut, en estar a prop del campus de la Universitat de València a Burjassot, també atén nombrosos estudiants desplaçats durant el període lectiu.

La licitació de la redacció del projecte d’ampliació i reforma és el primer pas per adequar les instal·lacions a les necessitats presents i futures de la ciutadania. Un cop finalitzades les obres, el centre comptarà amb una consulta addicional de Medicina de Família (seran 9 en total); 3 més d’Infermeria (5 en total); una més de pediatria i una altra d’infermeria pediàtrica (3 i 2 en total, respectivament) així com àrea d’extraccions, box d’observació i sala per a tractaments.

A més, l’àrea d’atenció a la dona es reforçarà amb un espai addicional per a l’educació sanitària. El PAC, per part seva, guanyarà una zona d’espera, una consulta mèdica i una sala per a tractaments.

Així mateix, l’ampliació i la reforma del centre s’escometrà amb la vista posada a aconseguir un edifici de consum energètic gairebé nul. Per tant, la intervenció s’emmarca en l’estratègia mediambiental i energètica de la Conselleria, que estableix que les intervencions sobre infraestructures tindran present minimitzar els efectes sobre el canvi climàtic i el compromís amb el desenvolupament sostenible i la millora de l’eficiència energètica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: