Igualtat licita per 15,8 milions d’euros les obres de la residència i centre de dia públics de Castelló de la Plana amb 120 places per a gent gran

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet públic l’anunci de la licitació per a la redacció del projecte i l’execució de les obres de la residència i centre de dia per a gent gran en situació de dependència de Castelló de la Plana, per un import de 15.861.652 euros.

Segons la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, la nova residència pública de Castelló de la Plana es construirà seguint el nou model utilitzat a totes les infraestructures incloses al Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials, que es basa en petits mòduls de convivència, on les habitacions seran individuals o dobles, i cada espai comptarà amb una petita cuina office independent.

Així, el nou centre, que tindrà forma de ‘L’ al voltant d’una plaça enjardinada, tindrà una alçada de 4 plates i una capacitat de 80 places residencials i 40 més com a centre de dia.

Les noves infraestructures públiques que s’estan posant en marxa des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “estan dissenyades tenint en compte el model residencial que es va projectar la legislatura passada i els aprenentatges extrets de la COVID-19”, ha assenyalat la vicepresidenta .

En aquest sentit, ha recordat que latenció centrada en la persona és “un dels puntals que centra la gestió del Consell del Botànic, on el benestar de les persones usuàries dels serveis públics és prioritària per sobre dobjectius de caràcter econòmic, que moltes vegades acaben llastrant l’atenció que reben”.

“Volem que les persones es trobin en un espai que els recordi el màxim possible a una llar”, i per això s’aposta per espais més reduïts, on es permetrà que les persones puguin portar objectes propis per decorar les seves habitacions, ha apuntat.

Alhora, ha incidit que amb aquest objectiu “s’estan dissenyant espais organitzats en mòduls de convivència, que emulen la vida d’un habitatge particular”, i tenint també en compte criteris de sostenibilitat, amb plaques fotovoltaiques, dissenys bioclimàtics i sistemes de climatització i il·luminació més eficients.

L’espai dels mòduls quedarà distribuït entre habitacions, que seran simples o dobles, i tindran bany accessible integrat a cadascuna; menjador amb una zona office, on es podran fer tallers de cuina per a les persones residents, i una sala d’estar plantejada com un espai obert i vinculada a una terrassa.

Les residències també comptaran amb un bany accessible de suport convivencial proper al menjador; espais comuns necessaris per a les teràpies especialitzades; llocs perquè les persones usuàries puguin trobar-se amb les famílies, incloses zones intergeneracionals amb parcs de jocs; i zones de cures especials, on s’ubicaran habitacions tipus UCI amb oxigen i zona de control d’infermeria continu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: