Salvador: ‘En el disseny de l’entorn de la plaça de Bruges ha d’estar l’essència de la nova política de regeneració urbana amb espais per a la ciudadanía

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat que “en el disseny de l’entorn de la Plaça de Bruges ha d’estar reflectida l’essència de la nova política de la Generalitat en regeneració urbana, entesa com el retorn dels espais públics, de les places a la ciutadania, amb la mirada de gènere present, la mobilitat sostenible i els espais verds i compartits “.

Així s’ha expressat durant la presentació dels tres projectes finalistes en el concurs d’idees impulsat per la Conselleria d’Habitatge per dissenyar el nou entorn de la Plaça de Bruges, la Llotja, el Mercat Central i de l’Església dels Sants Joans. Salvador ha estat acompanyada pels membres del jurat com la catedràtica d’Arquitectura de l’Escola Superior d’Arquitectura de Madrid, Blanca Lleó Fernández, així com per la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, i el secretari autonòmic Josep Vicent Boira.
La consellera ha destacat l’aposta de la Generalitat per “aportar el màxim de participació a tot el procés”, ja que, s’han fet diferents sessions participatives i un cop triat els tres finalistes s’exposaran els seus projectes durant el mes de desembre perquè la ciutadania pugui aportar els seus suggeriments a través d’una altra jornada que tindrà lloc aproximadament el 10 de gener. Des d’aquest moment, els participants tindran un mes per reelaborar les seves propostes i presentar l’avantprojecte i a finals de febrer es preveu que es pugui adjudicar el projecte definitiu per a la reurbanción de la plaça.

Cal recordar que després de “deu llargs anys d’enfrontament entre institucions governades pel mateix partit, l’actual Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de València vam aconseguir arribar en pocs mesos a un acord per desbloquejar la situació del pàrquing de la Plaça de Bruges i donar solució a aquest entorn tan especial per València “. En l’acord, l’Ajuntament es comprometia a executar les obres d’urbanització de la superfície de la plaça i la Generalitat va adquirir el compromís de redactar el projecte.

Per Salvador, “un entorn a aquestes característiques, que els actuals governs autonòmic i local hem aconseguit retornar a la ciutadania, requeria el millor tractament i la màxima participació per satisfer l’interès social i veïnal d’aquest espai emblemàtic de la ciutat. Per això, la Generalitat va optar per impulsar un innovador concurs d’idees, una fórmula que no s’havia utilitzat mai en aquesta Conselleria “.
projectes seleccionats

Així, segons ha anunciat la consellera, el Jurat ha triat les propostes titulades ‘Dotze places’ de l’arquitecte Jesús Ulargui, “Confluència” dels arquitectes Elissabet Quintana Seguí en UTE Quintana-Peñín, i “Una ciutat, una casa” de l’arquitecte José Maria Urcelay Fernández, per ser les que més han sobresortit i millor puntuació han obtingut de les 21 presentades.

‘Dotze places’, segons ha explicat en la memòria presentada, ofereix la distribució d’aquest entorn en dotze espais per cada façana valuosa de la zona. Aquests espais estaran diferenciats mitjançant el sòl amb una geometria determinada i amb color que unificarà tot el conjunt i alhora serà un homenatge a les composicions de rajoles del Mercat. A més, aquests dotze espais estaran dividits al seu torn per 13 espais de vegetació variada que donaran continuïtat a la zona i proporcionaran àrees i estades amb ombra per a l’època estival. Tot aquest entorn dividit per zones serà compatible amb el transport públic, d’emergència o de càrrega i descàrrega.

En aquest cas, el jurat ha valorat la claredat en la definició de l’espai públic i el paisatge urbà així com la integració dels espais verds amb els pavimentats donant adequada resposta a la mobilitat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: