Puig demana al Govern estatal que escolti el ‘clam’ del Baix Segura i adopti mesures immediates davant la ‘extraordinària’ situació de sequera

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dimarts al Govern espanyol que escolti el “clam” existent al Baix Segura i adopti “les mesures extraordinàries que mereix una situació extraordinària” com la que es s’està vivint per la manca de aigua.

Puig, que s’ha reunit a Dolors amb comunitats de regants del Baix Segura i del Tajo-Segura, ha assenyalat que és necessària l’adopció de “solucions immediates” per combatre la “pèrdua d’oportunitats” que està suposant per a milers de persones la situació extrema de sequera.

“He vist molt patiment a hores d’ara; he vist una situació d’angoixa, i no es pot estar impassible davant el sofriment de tantes persones, sinó que cal prendre decisions, totes les que cada Administració pugui prendre”, ha remarcat el cap del Consell.

“Per descomptat, la Generalitat es compromet a prendre totes les decisions que pugui prendre, però el Govern d’Espanya, que és el competent en qüestions fonamentals per acabar amb aquesta situació, ha de tenir coratge, valentia i, sobretot, sensibilitat”, ha subratllat després de la reunió amb regants, que es produeix una setmana després de la trobada que va mantenir, acompanyat de la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, amb la ministra del ram, Isabel García Tejerina, per traslladar aquesta mateixa necessitat.

Puig ha reclamat en aquest sentit solucions per “garantir estructuralment l’aigua tant per a les explotacions agràries com per a les persones”.

El responsable de la Generalitat, que també ha assistit a aquesta localitat al primer tall de la carxofa, ha indicat que “la Comunitat se sent deutora amb la zona i amb el treball dels seus agricultors, que, durant anys i anys, han estat modernitzant els regs i han demostrat ser capaços de cuidar millor que ningú aquest factor de creixement de vida fonamental que és l’aigua “.

La carxofa, cultiu de referència per a la Vega Baixa

El president ha destacat que la carxofa és un cultiu “essencial per a la Vega Baixa i per a la Comunitat Valenciana” i ho és per la “bona feina que han realitzat els agricultors i les empreses agroalimentàries fins a convertir a aquesta comarca a la zona de referència de aquest cultiu “.

També ha ressaltat que el Baix Segura ha aconseguit “ser la segona zona productora d’Espanya, amb 2.000 hectàrees destinades al cultiu i una producció superior a les 26.000 tones”. “Heu aconseguit ser líders en exportació, ja que l’any 2016 a Espanya es van exportar prop de 11.000 tones de carxofes i pràcticament la meitat d’elles van sortir del Baix Segura”, ha subratllat.

El cap de l’Executiu valencià ha afegit que aquest fet no és casualitat perquè “cal fer les coses bé per ser líders en un sector com l’agroalimentari, on cada vegada la competència és més gran i es competeix amb més països de procedència”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: