Més notícies

Remeb ultima les seves proves de camp per validar el seu nou sistema de tractament d’aigües residuals avançat

Informació i Foto: http://www.uji.es

Els socis del projecte REMEB, dins del seu programa de reunions semestrals, s’han retrobat aquest cop a Múrcia, seu del soci ESAMUR (Entitat de Sanejament i Depuració de la Regió de Múrcia) i província on s’ha implementat el bioreactor de membranes ceràmiques sostenible REMEB. A més de les habituals reunions de seguiment del projecte, els socis, liderats per l’empresa Facsa, van aprofitar el seu viatge per visitar el MBR REMEB que s’ha instal·lat a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de la localitat murciana d’Aledo, a Espanya .

El projecte REMEB té com a principal objectiu el desenvolupament i la validació d’un sistema de tractament d’aigües residuals avançat -un bioreactor de membranes ceràmiques, sostenible i competitiu- per tal d’implantar-lo en EDAR tant municipals com industrials i pretén, en la seva primera fase , recuperar aigua per a reg en agricultura. El seu valor diferenciador és que la matèria primera de les membranes part de residus agroindustrials. Per arribar a aquests objectius l’EDAR d’Aledo representa un espai idoni per al projecte, ja que l’activitat econòmica principal d’aquesta localitat és l’agricultura i es troba en una zona amb escassetat d’aigua, de manera que la necessitat de reutilització està més que justificada .

Cal destacar que Múrcia, entre les províncies més castigades per la sequera a Espanya, és una de les regions líders en reutilització d’aigua d’Europa. En l’actualitat arriba a reciclar el 99% de l’aigua. Per la seva banda, ESAMUR, entitat de sanejament responsable de l’EDAR d’Aledo, dóna suport i promou iniciatives innovadores en el sector de l’aigua, especialment aquelles que aportin solucions a la problemàtica de la sequera aplicant principis de l’economia circular.

El projecte internacional, que té ja més de dos anys de vida i que conclourà a l’agost de 2018, es troba actualment en la seva fase de validació. El MBR REMEB està avui instal·lat a Aledo, on s’estan duent a terme assajos per assegurar un òptim rendiment del sistema.

La iniciativa, cofinançada pel programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020, amb l’acord de subvenció nº 641.998, està composta per 11 socis internacionals: el líder del projecte FACSA, l’Institut de Tecnologia Ceràmica ITC-UJI, l’empresa d’enginyeria francesa IMECA PROCESS, la consultora de Xipre ATLANTIS, l’enginyeria noruega BIOWATER, el Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, el laboratori castellonenc de recerca i projectes de medi ambient IPROMA, el Centre Ceràmic italià CENTRE CERÀMIC, el Centre de investigació Ceràmica de Turquia SAM, la Universitat Antonio Nariño de Colòmbia i l’Entitat de Sanejament i Depuració d’Aigües Residuals de la Regió de Múrcia, ESAMUR.

Més informació sobre el projecte: http://www.remeb-h2020.com

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint