El PP demana explicacions per l’exclusió de les Gaiates als actes del 771 aniversari de la fundació de Castelló

El Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló demana, a través de la regidora Maria Espanya, explicacions a l’equip de govern per haver exclòs les Gaiates dels actes commemoratius del 771è aniversari de la fundació de la ciutat.

S’ha fet pública l’eliminació del concurs i exposició de Gaiates de mà, que sí que es va incloure als actes commemoratius de l’any passat. Això ha causat malestar a la Gestora de Gaiates que, tal com afirma el seu president als mitjans de comunicació, els ha agafat per sorpresa, ningú els ha avisat de la supressió. Tenien la certesa que se celebraria i no ha estat així, quan ja hi ha les obres construïdes, perquè molts han dedicat les vacances d’estiu a tenir-les a punt per a aquesta ocasió.

D’aquesta manera, “serà l’únic ens fester de gran arrelament, perquè la Gaiata és el símbol per excel·lència que rememora els orígens de la nostra ciutat, que no hi participi. Es dóna la paradoxa que això passa quan s’està promovent la seva declaració com a Bé d’Interès Cultural, que el Partit Popular ha donat suport sempre, no només ara amb l’impuls des del ‘món de la festa’, ja el 2016 va ser el Partit Popular qui va obrir la via perquè la Gaiata i la Romeria de les Canyes fossin declarades BIC. El reconeixement per a la Romeria va arribar el 2017, no obstant, la proposta per a la Gaiata va decaure aquell mateix any sense que hàgim tornat a saber res”, explica la regidora del PP, María España.

I conclou: “Demanem explicacions perquè no entenem aquest cap de cap a les Gaiates, no s’entén que l’alcaldessa es faci la foto recolzant que siguin declarades Bé d’Interès Cultural, i quan arriba el moment de demostrar de debò aquest suport, s’obliden del tot del símbol i de la gent que ha estat treballant aquest estiu a les Gaiates de mà, per mantenir vives les tradicions de la nostra ciutat”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: