Rafa Climent presenta la plataforma de col·laboració empresarial SOM MOS connecta per impulsar l’acceleració d’empreses innovadores de la Comunitat Valenciana

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, han presentat a Alcoi la Plataforma SOM MOS connecta, un espai de cooperació transversal per a pimes , startups, empreses de base tecnològica i tractores de la Comunitat Valenciana.

La Plataforma SOM MOS connecta està dissenyada i desenvolupada pels Centres Europeus d’Empreses Innovadores (CEEI) de la Comunitat Valenciana i finançada per l’Ivace, dins de la seva estratègia de suport i foment de l’emprenedoria innovadora com a instrument eficaç per reactivar i aconseguir la recuperació econòmica de les empreses.

“Aquesta plataforma -ha assenyalat Climent- és molt més que una pàgina web de contactes empresarials, és un punt de trobada per a totes les empreses innovadores de la Comunitat amb un enfocament dʻinnovació oberta que serveixi de palanca per a la seva acceleració”.

SOM MOS conecta està formada per un mapa d’empreses geolocalitzat format per 2.167 empreses innovadores i 405 empreses tractores de tots els racons de la Comunitat Valenciana.

“El valor d´aquesta plataforma -ha indicat Júlia Company- és que una idea innovadora pot arribar a ser desenvolupada amb l´ajuda d´empreses de la nostra Comunitat sense necessitat d´haver de recórrer a empreses d´altres països com va passar a la pandèmia, on ens vam donar compte de la necessitat d’apostar pel que és nostre, per la proximitat i territorialitat”.

Per la seua banda, Ramón Ferrandis, CEO de CEEI València, ha assenyalat que “des de la Xarxa de CEEI de la Comunitat Valenciana (Castelló, Elx i València) apostem per l’ecosistema valencià d’innovació com a dinamitzador de la cooperació entre les empreses tractores i innovadores de la Comunitat Valenciana”.

El responsable d’Economia ha anunciat que, el mes de setembre vinent, està previst que el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme convoqui, en coordinació amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, una gamma d’ajudes per donar suport a les col·laboracions que sorgeixin de les accions de dinamització de la plataforma SOM MOS connecta.

Beneficis per a les empreses

Qualsevol empresa que s’inscrigui de manera gratuïta a la plataforma SOM MOS connecta tindrà accés a un primer test, validat per tècnics especialitzats dels CEEI, per avaluar-ne el grau d’innovació.

A partir d’aquí la plataforma posa a la vostra disposició informació seleccionada, filtrada i validada i assessorament sobre com participar en programes d’innovació. També eines i metodologies per ajudar-los a incorporar la innovació a la seva estratègia per millorar en competitivitat o desenvolupar els seus processos d’innovació.

La plataforma SOM MOS connecta permet a les empreses formar part d’un ecosistema empresarial on empreses, startups i agents facilitadors s’ajuden mútuament per obtenir resultats amb més celeritat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: