La Generalitat participa al cicle de cinema ‘Mirades sobre Europa’ per difondre els valors de la Unió i la col·laboració entre regions

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic participa al cicle de cinema ‘Mirades sobre Europa’ que té com a objectiu fomentar la cooperació entre regions i països de la Unió. El director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo, ha destacat la importància dʻaquesta iniciativa “que ens permet avançar en la millora de la integració i de la construcció de la Unió Europea”.

El cicle, en què s’estan projectant un total de cinc pel·lícules, s’emmarca en l’esdeveniment Nits de Cinema, impulsat per l’Oficina Interact València, que compleix 20 anys a la Comunitat Valenciana.

“La integració europea en tots els vessants, social, econòmic i polític, és un element absolutament únic en la història de la humanitat, que ha afavorit la consecució d’uns estàndards de vida més elevats, i ha consolidat la pau, el diàleg i la col·laboració entre els estats membres. Però com tots els grans èxits, cal cuidar-la per conservar-la i millorar-la”, ha apuntat el director general.

En aquest sentit, Iranzo ha destacat la importància de la política de cohesió, que té com a objectiu contribuir a reduir les disparitats de desenvolupament als diferents territoris, a través de projectes finançats pel Fons Social Europeu (FSE) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

“La cooperació territorial europea és part d’aquesta política de cohesió, però té la particularitat que implica necessàriament la col·laboració i el treball conjunt de regions o entitats locals europees per trobar solucions a reptes comuns, cosa que al meu entendre és clau per continuar avançant cap a un desenvolupament econòmic, social i mediambiental més gran”, ha assenyalat Iranzo.

El cicle ‘Mirades sobre Europa’, que s’està desenvolupant del 17 al 21 de juliol, s’emmarca en les activitats divulgatives que es fan a tot Europa amb motiu del Dia de la Cooperació Europea.

Informacio i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: