Política Lingüística estableix el calendari de les proves de certificació de les escoles oficials d’idiomes

La Direcció General de Política Lingüística ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la resolució per la qual s’estableix el calendari de matriculació i de realització de les proves de certificació dels diferents nivells i idiomes a les escoles oficials d’idiomes.

La nova convocatòria dóna continuïtat a les millores que es van introduir el curs passat. Cal recordar que tot l’alumnat de les escoles oficials d’idiomes, oficial i lliure, tindrà la possibilitat de poder-se examinar en la convocatòria extraordinària de setembre només de les destreses no superades en la convocatòria ordinària.

A més, la realització de la prova extraordinària de setembre tindrà lloc en la mateixa escola on es va fer la prova de la convocatòria ordinària.

D’altra banda, com a principal novetat, cal destacar que l’alumnat no matriculat a l’Escola Oficial d’Idiomes durant el curs 2017-2018, és a dir, l’alumnat lliure, que supere tres de les quatre destreses de la prova de certificació, podrà matricular-se en segon curs del mateix nivell que no ha superat en la convocatòria extraordinària, sense la necessitat de fer la prova de nivell.

Calendari de matriculació alumnat oficial

Quant al calendari de matriculació, l’alumnat que al llarg del curs acadèmic 2017-2018 estiga matriculat a les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana en l’últim curs de nivell A2, en l’últim curs de nivell B1, en l’últim curs de B2 o en els nivells C1 o C2, podrà inscriure’s per a fer la prova de certificació corresponent a l’escola oficial d’idiomes on cursa els seus estudis.

Aquesta inscripció es farà exclusivament per via telemàtica i estarà exempta del pagament de taxes, i es farà des de les 09.00 hores del dia 12 de febrer fins a les 15.00 hores del dia 23 de febrer de 2018.

Finalitzat el termini d’inscripció, les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana faran públiques les llistes provisionals de l’alumnat inscrit en la prova de certificació el dia 2 de març. Transcorregut el termini de 10 dies per a fer esmenes, les llistes definitives de l’alumnat inscrit en la prova de certificació s’hauran de publicar a les escoles oficials d’idiomes amb anterioritat al dia 22 de març.

Alumnat lliure

Quant a l’alumnat no matriculat a les escoles oficials d’idiomes o que hagen renunciat a la matrícula, el període de matriculació telemàtica comprendrà des de les 9.00 hores del dia 26 de febrer fins a les 14.00 hores del 20 de març. El pagament de les taxes i la presentació de la documentació requerida en secretaria de l’EOI s’haurà de fer obligatòriament dins del termini comprés entre el dia 27 de febrer i fins al dia 23 de març.

El llistat provisional d’admesos es publicarà el 26 de març i el definitiu, després d’haver donat un termini de 10 dies per a esmenes, el 16 d’abril.

Calendari proves de certificació

Quant al calendari de les proves ordinàries, les destreses escrites es faran entre el 23 de maig i el 22 de juny. Pel que fa a la prova de la destresa d’expressió i interacció oral, cada escola d’idiomes fixarà les dates de realització, i es podrà fer abans que les destreses escrites, a partir del 21 de maig.

Finalment, les destreses escrites de les proves extraordinàries es faran entre el 5 i el 14 de setembre, i la data de realització de la destresa oral també serà establida per cada escola d’idiomes, i es podrà fer amb anterioritat a les destreses escrites.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: