La Generalitat potenciarà contactes per atreure inversions alemanyes per a les zones logístiques i el Districte Digital

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell potenciarà contactes permanents per atraure inversions alemanyes a les zones logístiques de la Comunitat i talent també procedent d’aquest país en l’àmbit de la innovació i la tecnologia per potenciar el Districte Digital de Alacant.

Després d’una reunió amb l’ambaixadora d’Espanya a Alemanya, Victòria Morera, Puig ha incidit en la importància d’establir relacions entre l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i institucions investigadores d’Alemanya, a les que es buscarà sumar a investigadors espanyols residents al país germànic.

Així ho ha explicat després d’una reunió a l’Ambaixada per tractar les possibilitats d’ampliació de les línies de cooperació institucional i comercial entre la Comunitat Valenciana i Alemanya.

En la trobada han participat també el director de gabinet del president, Arcadi Espanya, i el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, així com personal adscrit a les seccions relacionades amb els assumptes comercials i amb el sector agrari de l’ambaixada .

Puig, que ha definit de “fructífera” la reunió, ha assenyalat que es comptarà amb la col·laboració d’algunes institucions alemanyes que tenen interès a establir relacions a llarg termini.

El president ha advocat per atreure inversions alemanyes cap a “zones logístiques importants” com Parc Sagunt II. Sobre aquesta qüestió, el president ha destacat que la Comunitat compta amb sòl industrial, així com tota una xarxa d’instituts tecnològics que la converteixen en un territori atractiu per a altres països.

El president ha assegurat que no es tracta de dur a terme accions puntuals, sinó que “l’operació Comunitat-Alemanya és de llarg abast”. Així, ha destacat la feina duta a terme per la Generalitat des de fa dos anys i mig per fomentar aquesta relació i “treure partit d’aquest mercat”.

mercat alemany

“Per a la Comunitat Valenciana, Alemanya és fonamental”, cosa que es reflecteix en les exportacions agroalimentàries, que van arribar a assolir l’any passat els 1.000 milions d’euros, ha recordat. A més, Puig ha destacat que Alemanya és també un mercat important tant per al turisme com per a la indústria valenciana.

Puig ha informat a més que s’ha parlat “del restabliment de la relació amb Renània-Palatinat per formalitzar acords com els que es van fer en el passat”. Ha recordat que la col·laboració que té tant la Comunitat amb aquesta regió com la ciutat de València amb Mainz és “especial”, i ha cridat a dotar-les de “major contingut”, tant d’un punt de vista cultural com econòmic.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: