Oltra: ‘Volem posar en valor als homes que han fet seua la lluita contra la violència de gènere i es posen del costat de les polítiques d’igualtat’

Informació i Foto: http://www.gva.es

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presidit l’acte en el qual s’ha dipositat en la Biblioteca de la Dona la Distinció de la Generalitat que va rebre el passat 9 d’Octubre el col·lectiu d’homes que han evitat agressions masclistes.

Oltra ha destacat que, aquest premi, “va ser arreplegat simbòlicament per Josep Gimeno en nom de tots els homes que s’havien enfrontat a un agressor i s’havien situat del costat de la víctima, posant en risc fins i tot la seua integritat física. D’aquesta forma, aquest guardó representa a tots els homes que se situen del costat de les polítiques d’igualtat i de les dones i s’enfronten als agressors i, per tant, a la violència de gènere”.

Amb açò, ha destacat que el fet que “hui s’haja dipositat aquest premi en la Biblioteca de la Dona, l’espai dels feminismes, parla d’aqueixa lluita per la igualtat que els homes també estan duent a terme. Per açò, volem posar en valor als homes que han fet seua la molta contra la violència masclista”.

Oltra ha emmarcat l’acte simbòlic celebrat avui dins d’aquesta setmana contra la violència masclista que culminarà, el pròxim dia 25 de novembre, amb la celebració del Dia Internacional per l’eliminació contra la Violència contra les Dones.

En aquest àmbit s’ha referit a la campanya presentada per la Generalitat, “amb la qual demanem la complicitat de la societat per a assenyalar el masclisme i fer-los partícips que tota la societat ha d’estar del costat de les dones que viuen una situació de violència de gènere”.

La vicepresidenta ha insistit en que “no es tracta d’una qüestió domèstica sinó social” i ha lamentat que les denúncies procedents de l’entorn de les víctimes “són encara molt baixes, ja que la major part d’elles procedeixen de les pròpies víctimes o a través dels atestats policials”. En aquest sentit, ha assenyalat que l’objectiu és que “la gent siga conscient que ha de ser còmplice de les víctimes i no del masclisme”.

En l’acte ha participat també la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i Inserció Sociolaboral de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, qui ha assenyalat que “ha arribat l’hora que els homes parlen sobre la violència masclista i reflexions sobre açò, no des d’un vessant culpabilitzadora sinó des del compromís que els toca com a part de la societat”.

“En aquest sentit -ha afegit- convidem als homes a sumar-se a aquesta revolució feminista que no és ni més ni menys que la revolució pels drets humans, la justifica, la igualtat i la llibertat per al que és fonamental que estiguem tots junts, homes i dones”.

Per la seua banda, Josep Gimeno, ha reiterat el seu agraïment per la Distinció de la Generalitat rebuda “no com una qüestió personal, sinó en representació de tots aquells homes que s’han oposat a la violència masclista” i ha manifestat la seua confiança en què “servisca com a exemple per a conscienciar a la gent que s’ha d’actuar enfront d’aquest tipus d’actes, que no és vàlid mirar cap a un altre costat perquè açò et converteix en còmplice”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: