Puig: ‘Volem fer de la Comunitat Valenciana una comunitat digital inclusiva que aprofiti els beneficis de la transformació digital’

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat la voluntat del Consell de fer de la Comunitat Valenciana “una comunitat digital inclusiva que aprofiti els beneficis de la transformació digital, que sigui més productiva per generar més i millors treballs i que superi, en mateix temps, les noves bretxes socials “.

Ximo Puig ha realitzat estes declaracions després de rebre el Premi Google Activa’t 2017 concedit a la Comunitat Valenciana, un guardó que ha recollit en nom de les persones que han participat en aquest programa creat per estendre el coneixement i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) mitjançant activitats formatives.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu valencià ha lloat el fet que, en la seva primera edició, aquest premi reconegui la Comunitat “com una de les dues que més activament han participat en el programa i com la primera pel seu nombre de títols “. El lliurament del guardó s’emmarca en una jornada organitzada pel Fòrum Club Informació, la Universitat d’Alacant i Bankia.

“Som la segona autonomia que més ha millorat el seu índex d’innovació en l’últim informe de la Comissió Europea. Es tracta d’un avanç de 1,7 punts des de 2011, mentre que la mitjana d’Espanya ha retrocedit en una quantitat similar”, ha assenyalat també el president.

Referent a això, ha ressaltat que el Consell “està fent una aposta molt potent per impulsar la innovació, amb una inversió en els dos últims anys de 362 milions d’euros, però encara ens queda molt camí per recórrer”.

Futur Districte Digital a la Ciutat de la Llum

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha volgut felicitar la Universitat d’Alacant perquè “ha encapçalant aquesta activitat des del 2014 i ha estat, una vegada més pionera, com ho porta sent des que fa 20 anys s’establís la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes “.

“Volem correspondre a aquestes iniciatives de la Universitat i a aquest talent amb iniciatives per ampliar i enfortir la presència d’Alacant com a node europeu de la tecnologia digital”, ha afegit.

Referent a això, ha incidit que aquest node es materialitza en l’Agència Valenciana d’Innovació, des de la seva seu a la ciutat d’Alacant, i comptarà en el futur Districte Digital que s’establirà a la Ciutat de la Llum.

“Volem que sigui un districte destinat a acollir empreses que treballen, entre d’altres camps, a l’Internet de les coses, les ciutats intel·ligents, la indústria digital de l’educació i la gamificació, el comerç electrònic i el turisme digital”, ha reiterat.

D’altra banda, Puig ha indicat que la Generalitat treballa perquè “la Comunitat es converteixi en una comunitat que superi especialment la bretxa cognitiva, que eviti que ningú quedi enrere per l’absència de formació en l’ús i aplicació de les TIC, com persegueix el Programa Activa’t obrint nous horitzons de treball i d’acció emprenedora “.

De fet -ha subratllat el president- “el nombre d’empreses valencianes dedicades a la indústria i els serveis informàtics i de comunicacions és ara de 4.592, quan el 2008 no arribava a les 3.000”.

“Les TIC constitueixen una de les poques activitats que han seguit creant empreses durant la crisi i ho han fet a la nostra Comunitat a major velocitat que Espanya”, ha afegit.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: