Oltra: ‘L’emprenedoria està sent una eixida per a garantir la vida independent de persones amb diversitat funcional’

Informació i Foto: http://www.gva.es

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que “l’emprenedoria està sent una eixida per a moltes persones que tenen diversitat funcional, que tenen projectes que poden garantir la seua vida independent”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració a Castelló de l’II Congrés Nacional “Emprenedoria social, treball i discapacitat”, organitzat per la Universitat Jaume I.

Durant la seua intervenció, la titular d’Igualtat ha posat l’accent en la importància que “la universitat, conjuntament amb entitats tan importants com a Once, Cocemfe, etc, i amb diferents institucions, com la Diputació de Castelló i la Generalitat, es reflexione sobre com pegar-li una espentaeta al fet que les persones amb diversitat funcional tinguen igualtat d’oportunitats”.

Referent a açò, la vicepresident ha insistit que aquest col·lectiu, “definit moltes vegades com “la minoria més àmplia del món”, generalment pateix “més dificultats econòmiques o manques de serveis i obstacles per a accedir al mercat de treball”, una situació que desemboca en “menys oportunitats per a desenvolupar el seu propi projecte de vida”.

Per aquest motiu, “el Govern del Botànic aposta per un nou model productiu que genere un ecosistema emprenedor amb les premisses de fomentar la diversitat en diferents àmbits, amb un alt contingut d’innovació, tant social com a tecnològica i econòmica, en el qual les persones amb diversitat funcional amplien les seues possibilitats”, ha explicat Oltra, qui ha insistit que “si ja costa obrir la persiana tots els dies, encara costa més per a les persones les persianes de les quals són, a més, barreres físiques o intangibles”.

Per aquest motiu, Oltra ha incidit que “tots i totes, el Govern, els agents socials, la comunitat docent, els companys i companyes, la família… hem d’implicar-nos a construir un futur millor” i contribuir “a reduir la bretxa laboral i social que les persones amb diversitat funcional pateixen”.

Cal seguir treballant, ha insistit la vicepresidenta, per a “derrocar les barreres físiques i les barreres invisibles que dificulten la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional”.

Compromesos amb la igualtat d’oportunitats

Oltra ha volgut també ressaltar el compromís del Consell amb la igualtat d’oportunitats “per a remoure els obstacles que generen desigualtat, així com les causes que la provoquen”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha recordat que el projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2018 “és el més social de la història de l’autogovern valencià”, amb una inversió de 34,99 milions d’euros al dia, que “garantirà els drets de les persones”.

Oltra ha puntualitzat que “el Govern del Botànic es refereix al concepte de”inversió social” i no de “despesa social”, com generalment s’usa, “perquè els diners que l’administració pública dedica als serveis públics i drets socials no són una despesa, sinó una inversió que retorna en forma de cohesió social, riquesa econòmica i creació d’ocupació”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: