Puig proposa una aliança logística entre la Comunitat Valenciana i Madrid

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de constituir una aliança logística entre la Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid, en la qual ports i empreses “sumin esforços” amb l’objectiu que l’activitat econòmica en els dos territoris tingui “el millor escenari possible”.

El cap del Consell ha realitzat aquesta proposta durant la inauguració a Madrid de la jornada ‘Els ports, eines de competitivitat empresarial’, organitzada per la Confederació Empresarial Valenciana, la Confederació Empresarial de Madrid-CEOE i la Fundació Conexus.

En la seva intervenció, Puig ha recalcat la importància de segellar una “aliança estratègica econòmica” que generi sinergies entre la Comunitat Valenciana i Madrid i que permeti millorar les comunicacions entre les dues autonomies i avançar en un “espai de diàleg” entre les empreses.

“La millor porta per Madrid a l’exterior és la Comunitat Valenciana”, ha assegurat el president, que ha afegit que constituir una aliança entre les dues comunitats possibilitaria “generar noves economies d’escala, així com avançar en el transport modal i l’obertura de nous canals logístics “.

Així mateix, Puig ha assenyalat que els ports valencians també es beneficiarien d’aquesta aliança, ja que elevarien el seu atractiu per a nous operadors i, al mateix temps, aquestes empreses podrien accedir a noves destinacions i a una major freqüència d’arribada.

El representant de l’Executiu valencià ha fet referència en la seva intervenció a alguns indicadors que confirmen el bon comportament en termes econòmics de Madrid i la Comunitat Valenciana, que, segons ha detallat, representen, en euros, el 26% de les exportacions i importacions espanyoles.

“El marc portuari valencià va a escalar posicions en els propers anys”, ha manifestat el president, que, per això, ha destacat el potencial d’aquestes infraestructures com a element “fonamental” per millorar la productivitat econòmica.

Així, ha detallat que els ports d’Alacant, Castelló i València suposen ara el 18% de tot el tràfic portuari espanyol, el doble que fa vint anys, i ha explicat que un de cada tres contenidors que entra o surt d’Espanya per mar el fa des de la Comunitat Valenciana.

Ports per l’excel·lència

Durant la inauguració de la jornada ‘Els ports, eines de competitivitat empresarial’, el cap del Consell ha subratllat la importància dels ports que estan distribuïts per territori valencià, i ha ressaltat que són “estables, fiables, moderns i segurs” i que “aspiren a l’excel·lència” i “respecten les normes mediambientals”.

En aquest sentit, ha afegit que les infraestructures portuàries valencianes estan “adaptades a les exigències de les empreses exportadores en costos, en el nombre de línies regulars que els connecta amb altres ports internacionals i que s’amplien contínuament”. Tal com ha afirmat, aquestes característiques els posicionen com a receptors dels primers operadors mundials del trànsit marítim.

Puig s’ha referit també a les noves oportunitats que proporcionen noves àrees geogràfiques en auge com el mercat asiàtic o l’africà, i s’ha mostrat convençut que els ports de la Comunitat Valenciana reforçaran la seva posició “en les grans autopistes marítimes” que enllacen amb aquestes àrees.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: