El Consell finançarà els dispositius de mesurament de glucosa sense punxades (Flash) per a tots els menors amb diabetis tipus 1

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha presentat, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, la nova Estratègia de diabetis de la Comunitat Valenciana 2017-2021, que engloba les línies d’acció que es duran a terme per garantir una atenció integral en els pacients amb aquest tipus de patologia.

Durant la inauguració, la consellera de Sanitat ha destacat “la importància d’aquesta estratègia que estableix els punts a seguir pel que fa a prevenció i assistència d’aquests pacients”. Un treball que ha comptat amb la col·laboració dels pacients, familiars, professionals, societats científiques i responsables de la gestió pública per determinar les bases i aspectes essencials en la prevenció i atenció d’aquests pacients.

En aquest sentit, Carmen Montón ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana ha fet un pas endavant pel que fa a l’atenció de la diabetis, ja que la Conselleria de Sanitat finançarà uns nous dispositius de mesurament de glucosa, Flash, en prop de 1.400 menors de edat amb diabetis tipus 1 “.

Amb el finançament d’aquests nous dispositius es permet guanyar en qualitat de vida a un grup tan vulnerable com són els pacients menors d’edat amb aquesta patologia, ja que suposa un sistema de monitorització de glucosa de forma continuada i mínimament invasiu.

El sistema consisteix en un dispositiu que té un elèctrode que s’introdueix en la pell i permet mesurar la glucosa intersticial (entre les cèl·lules). La lectura es realitza de forma molt senzilla perquè simplement amb acostar un aparell que disposa d’un sensor s’acumula tota la informació.

Segons ha destacat la consellera de Sanitat “aquest sistema permetrà evitar una mitjana de vuit punxades al dia en els menors per conèixer la seva glucèmia. Per això, és un sistema que ofereix tranquil·litat tant al nen / nena com als seus pares / mares perquè d’una forma molt senzilla facilita tota la informació sobre en quin estat es troba “.

Es tracta d’una aposta de la Conselleria de Sanitat per introduir les noves tecnologies i avenços pel que fa al tractament de la diabetis, un aspecte que ve contemplat en l’Estratègia de Diabetis 2017-2021. Per a l’adquisició d’aquests nous dispositius, el departament de Sanitat ha realitzat una inversió de 500.000 euros.

Carmen Montón ha assenyalat que “seguirem invertint en millorar la qualitat de vida dels pacients i apostant per la incorporació d’avenços tecnològics que facilitin el control la diabetis i la millora dels resultats de salut”. Cal recordar que el passat mes de maig la Comunitat Valenciana es convertia en la primera autonomia que finança els dispositius de mesurament continu de glucosa per a pacients amb diabetis 1 amb bomba d’insulina.

400.000 persones diagnosticades amb diabetis tipus 2

A la Comunitat Valenciana, la prevalença de diabetis tipus 2 diagnosticada és del 7,8%, es calcula que unes 400.000 persones pateixen aquesta patologia i que un 6% més podria patir sense saber-ho. A més, prop de 200.000 persones pateixen diabetis tipus 1.

Així mateix, crida l’atenció de manera especial la incidència d’aquesta malaltia en el col·lectiu de dones, es calcula que a la Comunitat Valenciana hi ha 180.000 dones afectades per aquesta patologia. D’altra banda, en el 90% dels casos en dones joves es podria haver evitat ja que en la immensa majoria deriva d’un problema d’obesitat.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “en la nova estratègia per fer front a la diabetis, la prevenció i detecció precoç són línies estratègiques prioritàries. D’aquesta manera, pel que fa a prevenció s’han creat aliances amb ajuntaments i agents municipals per desenvolupar programes específics orientats a evitar l’obesitat i excés de pes mitjançant la realització d’exercici físic i accions que promoguin l’alimentació saludable “.

A hores d’ara, ja hi ha accions específiques que fomenten l’activitat física com a mecanisme de prevenció per a l’aparició de malalties. De fet, l’exercici físic ja es prescriu per part dels facultatius, i ja hi ha aliances amb centres esportius municipals als quals derivar pacients per a la realització d’activitat física dels pacients guiats per monitors esportius especialitzats.

Així mateix, pel que fa a detecció precoç l’estratègia recull la necessitat de potenciar que la població amb risc de diabetis vagi al seu centre de salut i facilitar un cribratge automatitzat en els centres de salut. I pel que fa a l’assistència, es contempla potenciar la coordinació de tots els professionals implicats en l’atenció a aquesta patologia, tant des de primària com des de l’àmbit hospitalari.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: