L’Hospital d’Alacant construeix un nou edifici que ampliarà en més de 3.000 metres quadrats al Servei d’Urgències

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha realitzat una visita per conèixer el curs de les obres de reforma i ampliació de les Urgències Generals i Pediàtriques i la Unitat de Curta Estada de l’Hospital General Universitari d’Alacant.

“Està previst que les obres concloguin en el segon semestre del 2022, avancen satisfactòriament i segueixen el cronograma establert, tot i les dificultats de la pandèmia”, ha remarcat la titular de Sanitat.

Aquest projecte, la inversió ascendeix als 5,6 milions d’euros, sorgeix de la necessitat d’adequació i ampliació dels espais actuals de el Servei d’Urgències Generals, que atén al voltant de 182.500 urgències a l’any, amb una mitjana de 500 urgències a el dia .

En aquests moments s’està executant la fase 2 de les obres, que va comprendre prèviament la demolició de l’edificació contigua anterior i ha continuat amb la construcció de l’edifici de nova planta que s’està aixecant annex a l’hospital. La creació d’aquest edifici constitueix una de les dues actuacions principals de el projecte, que es completarà amb la remodelació de la primera planta de l’edifici actual d’Urgències Generals i Pediàtriques, que compta amb 2.902 metres quadrats.

La nova edificació constarà de 3.350 metres quadrats, distribuïts en tres plantes superiors i una planta baixa, i en ella s’ubicaran, entre d’altres espais, l’accés a Urgències Generals, l’àrea d’Observació i la Unitat de Curta Estada. En total, després d’aquesta intervenció, la superfície construïda de el Servei d’Urgències Generals i Pediàtriques de l’General d’Alacant ascendirà als 6.252 metres quadrats.

Els treballs de forjat d’aquesta nova edificació ja han finalitzat i es va a prosseguir amb la coberta i els paviments. Al llarg d’aquest mes d’abril es realitzaran també els acabats d’obra i fontaneria.

Una vegada conclosos els treballs de construcció d’aquest edifici, s’habilitarà en el mateix l’accés definitiu a Urgències generals. Així mateix, aquest cos d’ampliació va allotjar en les fases successives els espais d’Urgències que van a ser objecte de reforma. “Amb això, es conjuga la realització d’unes obres de gran envergadura en espais tan sensibles com els d’Urgències, en els quals s’ha de continuar prestant la deguda assistència a l’ciutadà”, ha conclòs la consellera.

Així mateix, la màxima responsable de Sanitat ha visitat l’àrea d’Extraccions, dependent de el Servei d’Anàlisi Clínic. Una zona que va ser renovada per complet el passat any i que, amb la irrupció de la pandèmia, ha servit de suport per a diferents fins, com l’estudi de seroprevalença en treballadors o el seguiment de pacients COVID. “Millora ostensiblement l’atenció a l’pacient, amb sales que optimitzen la preservació de la intimitat, i és una notable ampliació de l’espai de què disposen els professionals per desenvolupar la seva feina”, ha destacat Barceló.

Aquesta obra, que va suposar una inversió de 404.872 euros, ha permès una millora de les instal·lacions i de l’atenció a l’pacient mitjançant boxes individuals i sales d’espera independents, controlades amb un gestor de torns. És una sala multifuncional de 19 boxes per a extraccions d’adults, Pediatria, biologia molecular, Hematologia, Assajos Clínics, laboratori de semen, proves funcionals, sobrecàrregues de glucosa en gestants i despatxos / consultes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: