Oltra ‘El Consell està decidit a completar una reforma tributària justa”

Informació i Foto: http://www.gva.es

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat que l’actual Consell “és un govern compromès amb les persones, tal com recull l’Acord del Botànic. Per això, està decidit a completar una reforma tributària a la Comunitat Valenciana que desmunti definitivament el sistema fiscal regressiu implantat durant 20 anys per l’anterior executiu, on els que menys tenien pagaven més que a la resta de les comunitats autònomes i els que més tenien feien una menor contribució “.

Oltra ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, que ha aprovat l’avantprojecte de la coneguda com a Llei d’Acompanyament, “una de les més importants de l’any, en la qual s’inclouen · totes les modificacions normatives que el Consell considera necessàries per dur a terme les seves polítiques fiscals, socials i administratives “, ha puntualitzat.

La vicepresidenta ha recordat que aquest any, “per primera vegada, s’ha sotmès a exposició pública el contingut d’aquesta llei, en la qual s’inclouen mesures que afecten a aspectes tributaris, a l’acció administrativa de la Generalitat ia l’organització del sector públic instrumental “.

Així, dins de l’apartat de tributs, i per tal de transformar tot el model fiscal valencià, Oltra ha puntualitzat que el Consell “va modificar en el seu primer any de govern l’impost de patrimoni, que tenia la tarifa més baixa de tot Espanya, equiparant a la mitjana espanyola; el segon any es va reformar l’IRPF, que també es va equiparar a altres comunitats autònomes, a més de modificar l’impost de successions i donacions, i enguany abordem la reforma integral del joc “.

En aquest sentit, l’avantprojecte de llei presentat “preveu un augment del gravamen dels impostos sobre màquines recreatives i d’atzar, que es calcula suposarà un augment en la recaptació d’entorn als 10 milions d’euros, amb el tribut que grava els casinos s’espera un augment de la recaptació de 650.00 euros, i amb l’augment de l’impost sobre les apostes s’espera recaptar uns 6 milions d’euros “, ha explicat.

La vicepresidenta ha indicat que les modificacions fiscals aportades per la Llei d’Acompanyament, i que entraran en vigor a partir de l’1 de gener de 2018, “s’integraran en la futura llei del joc, l’avantprojecte ha estat sotmès ja a informació pública, i que contindrà mesures molt contundents contra la ludopatia i per a la protecció de menors d’edat, com el control d’accés a salons de joc perquè cap menor ni cap ludòpata pugui accedir “.

D’altra banda, entre les novetats en matèria tributària, també s’inclouen canvis que faciliten els requisits per poder beneficiar-se de les deduccions per lloguer d’habitatge habitual i per arrendament d’habitatge; així mateix, es garanteix el gasoil professional per a transportistes, ampliant fins al 31 de desembre de 2018 l’vigència del tipus de devolució.

Millores de caràcter social, sanitari, educatiu i econòmic

Pel que fa als canvis que afecten a l’acció de les diferents conselleries, Oltra ha destacat les mesures de caràcter social que incorpora la llei d’acompanyament, com el nou permís retribuït per a les funcionàries de la Generalitat a partir de la setmana 37 d’embaràs ( 35 en el cas en embaràs múltiple).

Així mateix, se simplifica el procediment perquè les persones adoptades que ho desitgin puguin conèixer el seu origen biològic, amb la supressió de la intervenció de les persones mediadores la competència s’atribueix a l’entitat pública. També es modifica l’Estatut de les Persones amb Discapacitat, introduint en el seu contingut els principis d’autonomia i vida independent, i se substitueix la terminologia de “discapacitat” per la de “persona amb diversitat funcional”.

En matèria sanitària s’estableix l’accés al servei de dispensació de medicaments a les persones residents en centres sociosanitaris privats en igualtat de condicions, el que generarà més de 65 nous llocs de treball d’especialistes en farmàcia hospitalària.

L’avantprojecte de llei recull també, entre altres aspectes, la possibilitat de delegació de competències als ajuntaments en matèria de construcció millores de centres educatius i es regulen els efectes que tindrà sobre el personal l’extinció del contracte de gestió de servei públic per concessió del departament de salut de la Ribera a partir de març de 2018, de manera que la Generalitat se subroga en la condició de ocupador que té l’actual concessionària.

Finalment, la vicepresidenta ha ressaltat la modificació del règim jurídic de l’Institut Valencià de Finances (IVF), “que suposa avançar en el compliment d’un dels compromisos inclosos en l’Acord del Botànic, com és la recuperació del sistema financer valencià, convertint a aquest ens en el Banc Públic de la Generalitat “.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: