La Generalitat aposta per millorar la seguretat viària i la mobilitat sostenible als municipis de l’interior

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, després de visitar les obres que s’estan efectuat a Altura i en Peñalba, ha destacat “que les actuacions que la Generalitat està realitzant a municipis de l’interior ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns en apostar per la seguretat viària i la mobilitat sostenible “.

Així s’ha pronunciat la consellera durant la visita que ha realitzat a les obres de la rotonda a la CV-25 a l’entrada d’Altura des Segorbe, així com l’adequació de la travessia de la CV-215 al seu pas per la pedania segorbina de Peñalba, entre les cruïlles dels carrers de l’Església i Sogorb, d’una banda, i del Calvari i Secà, de l’altra. En aquestes visites, la consellera ha estat acompanyada pels alcaldes d’Altura, Miguel López, i de Sogorb, José Rafael Magdalena.

Segons ha indicat, “aquestes actuacions són especialment rellevants en la travessies en què han de conviure en condicions de seguretat tant dels fluxos motoritzats com els no motoritzats”. A més ha destacat que vianants i ciclistes han de poder transitar en les mateixes condicions de seguretat que els vehicles a motor. En aquest sentit Salvador ha afegit que “per potenciar una mobilitat més sostenible i segura, cal procurar vies en què vianants, ciclistes i cotxes puguin circular amb les mateixes garanties”.

actuacions

En aquest sentit, ha explicat que, en el cas d’Altura, “es va a millorar la seguretat viària en el tram proper de la CV-25 que circumda la població, la rotonda permetrà als vianants que creuen la carretera per anar del casc urbà al polígon industrial, anar molt més segurs “.

Aquesta rotonda que s’està executant en Altura està situada just abans de creuar el barranc de Sant Julià per entrar a la població, on conflueixen la CV-25 i el carrer d’Agustín Sebastià, i compta amb una inversió de 200.000 euros.

L’objecte d’aquesta obra ha estat, d’una banda, ordenar els moviments i de l’altra contribuir a la moderació de la velocitat, és el que en termes tècnics de seguretat viària es diu una ‘porta d’entrada’ la finalitat intrínseca és calmar el trànsit .

Pel que fa a Peñalba, la consellera ha assenyalat que “la zona on s’estan realitzant les obres és el punt de major trànsit de vianants de la pedania i on se situa la parada de l’autobús escolar, de manera que la seguretat viària cobra una major importància” .

L’adequació de la travessia de la carretera CV-215 al seu pas per la pedania de Peñalba compta amb un pressupost de 40.000 euros i ha consistit en una remodelació de l’espai públic augmentant les superfícies destinades als vianants.

Així s’ha construït una plataforma perquè els escolars puguin accedir a l’autobús en condicions de seguretat, i nous passos de vianants de manera que les seves trajectòries principals en la pedania quedin optimitzades. Igualment s’ha reduït l’amplada per als vehicles rodats, així com s’ha procedit a elevar dos dels tres passos de vianants resultants, tot això ha contribuït a calmar el trànsit.

Per Salvador, en ambdós casos, la conselleria ha volgut donar resposta a una reivindicació dels veïns d’aquestes localitats en constant col·laboració amb els dos ajuntaments. També ha ressaltat l’interès que per a la conselleria té “el vertebrar territori i l’especifica sensibilitat que hi ha cap als municipis d’interior com demostra les inversions i les visites a aquestes localitats per comprovar les actuacions realitzades”.

A més, ha fet referència al fet que s’està treballant en l’elaboració del mapa concessional de transport per carretera, ja que les concessions estaven pràcticament totes caducades, “per millorar la connectivitat i atendre totes les necessitats dels municipis més petits, que els seus veïns estiguin millor connectats i es puguin moure amb totes les garanties “.

Finalment, la consellera ha recordat que, durant l’últim any, “la Generalitat ha restaurat i recuperat un tram original de la Via Verda d’Ojos Negros al seu pas per Altura que no estava operatiu i obligava a sortir de la Via Verda per un itinerari alternatiu. aquest itinerari ha estat molt utilitzat durant aquest estiu “. De la mateixa manera ha fet referència a l’actuació de millora de la seguretat vial en la CV-25 enfront del carrer Gátova mitjançant la reordenació d’espais destinats a voreres i calçada i creació de pas elevat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: