Els museus de la Generalitat Valenciana programen activitats i prolonguen els seus horaris amb motiu del 9 d’Octubre

Informació i Foto: http://www.gva.es

Els museus de la Generalitat se sumen a les celebracions amb motiu del 9 d’Octubre amb la programació d’activitats especials i visites guiades amb horaris especials d’obertura al públic.

El museu de Belles Arts de València oferirà l’espectacle ‘1238, una història d’ací’, de Marea Danza, el dissabte, 7 d’octubre, a les 12.00 hores, a la Sala de Pintura Gòtica. La companyia de dansa espanyola i flamenc Marea Danza se centra en aquest moment històric excepcional en el qual el llegat àrab es va mesclar amb les tradicions cristianes i establí les bases del que seria el poble valencià. Una fusió de cultures que la companyia ha portat al moviment mitjançant una visió contemporània de la duresa de la seguidilla i el romanticisme dels tangos.

També dissabte, a les 12.30 hores, s’ha programat una visita especial a la col·lecció permanent del museu. La inscripció en aquesta activitat es pot realitzar trenta minuts abans al taulell de l’entrada. El dia 9 d’octubre, el museu de Belles Arts obrirà de 10.00 hores a 18.00 hores.

El museu de la Valltorta desenvolupa el 9 d’octubre una jornada d’activitats familiars enfocades a despertar l’interés per la història i el patrimoni. L’horari de les activitats serà de 10.00 a 14.00 hores.

Entre les activitats més destacades, s’ofereix als visitants un taller on e reprodueixen sobre pedra algunes de les figures representatives de les que es conserven als abrics del barranc de la Valltorta; per a això disposaran de diversos materials com ara pèl, diversos tipus de vegetació, etc., per a poder construir un pinzell amb el qual dibuixaran amb òxid de ferro que ells mateixos prepararan.

Es reserva un espai per a recrear un ambient neolític en el qual no falten elements de la vida quotidiana: molins, telers, exemples de ferramentes i armes, etc. Tots els materials exposats podran ser manipulats pels visitants, que podran experimentar els diferents processos. Finalment es durà a terme el joc dinàmic ‘Caçadors’, que descobreix les tècniques que usaven en les caceres dels barrancs.

El museu de la Impremta realitza una visita guiada per als adults i un taller d’enquadernació tradicional per als més xicotets, de forma simultània. Així mateix, es durà a terme una obertura extraordinària del museu els dies 9 d’octubre (de 10.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 20.00 hores) i 12 d’octubre (de 10.00 hores a 14.00 hores).

Aprofitant que al centre històric de Sagunt i pels voltants del museu Arqueològic s’organitza, entre els dies 6 i 9 d’octubre, un mercat medieval que atrau nombrós públic, i en commemoració del 9 d’Octubre, es realitza una obertura extraordinària del museu, teatre i castell de Sagunt els dies 8 i 12 d’octubre, de 14.00 hores a 20.00 hores, i el dia 9 d’octubre de 10.00 hores a 20.00 hores, així com una prolongació de l’horari d’obertura del museu fins a les 22.00 hores del dia 6 al 9 d’octubre.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: