Moliner i Bonig reclamen al consell que incloguin les prioritats de Castelló als pressupostos

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i la portaveu del Grup Popular en Les Corts, Isabel Bonig, han denunciat la “inversió zero i nul·la planificació de la Generalitat Valenciana en els dos últims anys a la província de Castelló”. Ha estat a la reunió que tots dos han compartit en el Palau Provincial com a part de les trobades que el president Moliner realitza amb els síndics de cara a col·laborar amb qui exerceixen la veu del poble valencià des de l’àmbit parlamentari coincidint amb les dates prèvies a l’elaboració dels pressupostos per part de la Generalitat.
El president Moliner ha assenyalat que “hem abordat la situació que està vivint la província de Castelló, una situació que veiem ara amb preocupació, perquè en vigílies dels Pressupostos de la Generalitat tot apunta que anem a assistir a un nou episodi d’inversió zero a la província de Castelló. Mai més un Govern Autonòmic havia maltractat d’una manera tan clara a un territori com ha fet aquest Govern amb la província de Castelló. Zero inversions en cap àmbit d’actuació. En alguns casos hem aconseguit que executessin obres adjudicades, i en altres ni tan sols això. Però ni una sola inversió nova ni en carreteres, ni en centres educatius, ni en centres sanitaris, ni en residències de dependència, ni una sola inversió nova en cap matèria competencial “.
En aquest sentit, Bonig ha assenyalat que “acceptem aquesta iniciativa de coordinació davant dels pressupostos de la Generalitat Valenciana perquè volem que es distribueixin entre tota la Comunitat Valenciana i especialment a Castelló, on a més la inversió de la Generalitat està sent de zero inversió. En els dos anys que porten de Govern han estat 540 milions els que s’han deixat d’executar i d’invertir en matèria d’obres i infraestructures públiques en tota la Comunitat Valenciana. Estem d’acord que estem infrafinançats, amb un sistema que va aprovar el PSOE el 2009, però l’infrafinançament no pot ser una cortina de fum que tapi la manca de gestió “.
Moliner, a més, ha insistit que “no només no s’han atès les inversions en cap matèria competencial sinó que a més s’ha fet una flagrant deixadesa de competències intentant que altres paguessin el que tenen l’obligació de pagar part del Govern Autonòmic, i exemples ens hem trobat des Xarxa Llibres en endavant cadascuna de les idees que ha tingut. Tremolo quan arriba el debat de política general de la Generalitat perquè sempre ens toca pagar alguna cosa l’endemà “.
Zero planificació de Generalitat amb fatals conseqüències
Un altre dels aspectes destacats tant pel president Moliner com per Isabel Bonig ha estat la nul·la planificació de la Generalitat en matèria d’inversions, amb les males conseqüències que això suposa per al futur de Castelló.
Segons Moliner, “tots som conscients que les obres un no les pot improvisar, però gràcies a la planificació es va construir tot el tram de la CV-10 de la província de Castelló que li corresponia a la Generalitat. Avui afortunadament un Govern d’Espanya amb planificació està en aconseguir acabar-la. En matèria de carreteres un ha de ser capaç d’estar permanentment treballant en com pot fer més competitiu a un territori, ia la província de Castelló hem assistit a dos anys de paràlisi total, no hi ha hagut ningú que s’hagi assegut a plantejar si seria bo desdoblar un vial entre Alcora i Onda o entre Alcora i Moró, o entre Moró i Cabanes, per generar un eix de la ceràmica, o si seria bo connectar la CV-10 amb l’interior, amb vies ràpides de connexió que ens permeti una permeabilitat real del món rural amb la costa “.
Moliner ha sentenciat que “tot això és planificació i ens hem trobat nul·la decisió del Govern de la Generalitat i nul·la voluntat de seure per planificar unes infraestructures que si avui no les pensem demà no les farem. I el pressupost de la Generalitat d’aquest any no pot tornar a passar com un foli en blanc per a la província de Castelló “.
Coordinació institucional per reivindicar més Castelló
És per això que el president Moliner ha assenyalat la necessitat de “poder llançar una estratègia de presentació d’una bateria d’esmenes per a això he emplaçat que puguem mantenir una reunió amb el grup de diputats autonòmics de la província de Castelló per coordinar aquesta bateria d’esmenes i des de la Diputació poder fer-li un plantejament que, un cop el tinguem definit, m’ofereixo a fer-ho arribar a tots els grups parlamentaris, perquè tots el puguin defensar, de quines són les autèntiques necessitats del territori i en què volem que el Govern Valencià es comprometi i s’impliqui amb elles “.
Contra la taxa turística
El president de la Diputació s’ha mostrat novament contrari a la possible implantació d’una taxa turística per part del Consell.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: